(advertenties)
(advertentie)

Stel, je wordt morgen wakker. En terwijl je de krant van de mat plukt, lees je in grote letters dat de Nederlandse overheid cannabis en mediwiet volledig legaliseert. Waar zou jij vanaf dan mediwiet halen?

Helaas is deze situatieschets een utopie. En ook al legaliseert Nederland (eindelijk) cannabis, dan zal dat niet van de een op de andere dag gebeuren. Toch zijn we nieuwsgierig waar jij, vanaf dat moment je mediwiet gaat halen.

Wordt dat…

Wordt dat bij de apotheek? Daar is de wiet afkomstig van farmaceutische telers die onder toezicht staan van allerlei overheidsinstanties. Er is dus veel regelgeving en controle. Maar dat kan ook een nadeel zijn…

Een alternatief is de coffeeshop. Omdat wiet nu legaal is, is het hele probleem met de illegale achterdeur verleden tijd. Coffeeshops hoeven dus geen cannabis meer in te kopen bij illegale, vaak louche broodkwekers. Hierdoor gaat de kwaliteit met grote spongen vooruit. Maar ja, coffeeshops zijn er vooral voor recreatieve gebruikers en zijn dus niet medisch onderlegd.

Is zo’n dispensary dan iets? Dit zijn cannabiswinkels zoals je die nu in de Verenigde Staten en Canada hebt. Je kan daar alles kopen wat je maar wilt op het gebied van medicinale wiet. De cannabis en wietproducten komen van commerciële bedrijven en het kennisniveau is vergelijkbaar met een drogist.

Of ga je ten slotte liever zelf kweken? Op deze manier weet je namelijk zeker dat je de soort kweekt die perfect past bij jouw behoeftes. Bovendien heb je ultieme controle over de kwaliteit en ben je enorm betrokken bij jouw eigen genezingsproces. Maar ja, het is wel een investering in tijd, geld en kennis.

Wat doe jij?

Stel, cannabis en mediwiet zijn morgen helemaal legaal. Waar zou jij dan het liefst je groene medicijn betrekken?

Bekijk resultaten