(advertenties)
(advertentie)

Medicinale cannabis kan bij mensen een positieve uitwerking hebben op de bloeddruk. De werkzame stoffen in cannabis kunnen de bloeddruk optimaliseren door de aderen te ontspannen. Bovendien heeft cananbis een angstremmende werking; angst is een van de grootste aanjagers van een te hoge bloeddruk. Maar let op: dit geldt niet voor iedereen.

Robert Seik is arts en werkzaam voor het Amerikaanse medicinale cannabisbedrijf Hytiva. Hij begint zijn video met een waarschuwing; cannabis kan invloed uitoefenen op ons hartritme en de bloeddruk. En dat zijn systemen in het lichaam waar je niet te lichtzinnig over moet denken.

Daarom is het advies om het gebruik van medicinale cannabis altijd te overleggen met jouw arts.

Cannabis en bloeddruk

Het effect van cannabis op de bloeddruk kan heel positief zijn. Maar in sommige gevallen ook negatief, namelijk als iemand met een hoge bloeddruk als gevolg van verstopte aderen cannabis gaat gebruiken. Sommige cannabissoorten hebben bovendien de neiging om het hartritme te verhogen waardoor het hart harder moet werken om bloed rond te pompen.

Maar de werkzame stoffen in cannabis zijn ook in staat om angst te verminderen; de grootste aanjager van een te hoge bloeddruk. En cannabis kan de aderen ontspannen waardoor de (te hoge) bloeddruk optimaliseert. En dat zijn positieve effecten voor mensen die verder geen afwijkingen hebben in hun hart en vaten. In deze video vertelt Seik er meer over.