(advertenties)
(advertentie)

Op dinsdag 17 december organiseert Marjon Fisher een informatieochtend over medicinale cannabis. Iedereen die meer wil weten over het gebruik van medicinale cannabis of juist wil bijdragen aan kennis is vanaf 10 uur van harte welkom in de Blokhut te Schagen.

Er zijn een aantal mensen in Nederland die zich met hart en ziel inzetten voor een beter medicinaal cannabisbeleid in Nederland. Marjon Fisher is daar één van. Met haar indrukwekkende verhaal over wiet bij borstkanker en epilepsie is zij een bron van inspiratie voor velen. Ze praat er regelmatig over, onder meer tijdens de Mediwietmarkten van Stichting Mediwiet.

ZIE OOK: Video – Wietolie geeft Marjon met epilepsie en kanker leven terug

Tijd voor een andere aanpak

Enkele jaren geleden besloot Marjon dat ze meer wil doen. Ze startte een strijd voor een beter medicinaal cannabisbeleid. Marjon wil met name dat de heilzame plant beter toegankelijk wordt voor iedereen die er baat bij heeft. Dankzij haar inzet kwam het onderwerp bij verschillende gemeentes op de agenda. In haar eigen gemeente Schagen wordt nu een gedoogbeleid opgezet zodat patiënten er hun eigen mediwiet mogen kweken.

Niet gek dus dat Marjon regelmatig wordt benaderd door patiënten die haar om hulp vragen. Enkele weken geleden was de maat vol. “Binnen een week meldden zich zoveel mensen voor advies, dat het tijd werd voor een andere aanpak: een bijeenkomst”, vertelt ze. “Deze bijeenkomst wordt laagdrempelig en is puur gebaseerd op het uitwisselen van kennis en het zelfvoorzienend maken van mensen.”

LEES OOK: De Jan en Jannie-case • Marjon Fisher doet verslag

Kennis delen

De ochtend begint met een beknopte lezing over cannabis door de initiatiefneemster zelf. Daarna kunnen aanwezigen met elkaar in gesprek en zal Marjon zoveel mogelijk haar kennis delen en vragen beantwoorden. “Ik denk dat het belangrijk is dat mensen ervaringen delen en leren zelfvoorzienend te zijn. Zeker zolang de informatie via de gangbare weg niet juist is, of ontbreekt”, aldus Marjon.

Iedereen is welkom: patiënten, belangstellenden, telers én sceptici. Jong en oud. De toegang is gratis en registratie is niet nodig.

Datum: Dinsdag 17 december 2019
Locatie: De Blokhut ( bij binnenkomst rechts), Loet 10, 1741 BP te Schagen
Tijd: van 10.00 tot 12.00
Contact opnemen kan hier.

[Openingsfoto met dank aan NH-Nieuws]