(advertenties)
(advertentie)

Ga er even goed voor zitten, want dit verhaal zal je raken. Marjon is 37 jaar oud en lijdt al sinds haar zeventiende jaar aan epilepsie. Vijf jaar geleden kreeg ze ook borstkanker en door de heftige behandelingen namen de aanvallen toe. In deze aangrijpende video vertelt ze over haar ziekte, en hoe wietolie haar het leven teruggaf.

Op het podium van een mediwietmarkt van Stichting Mediwiet vertelt Marjon Fisher openhartig haar indrukwekkende levensverhaal. Ze is gelukkig getrouwd en heeft een mooie dochter van zes jaar oud. Maar ze lijdt ook al sinds haar zeventiende jaar aan epilepsie. Hierdoor heeft ze een constante waas in haar hoofd. En na een aanval moet ze soms wel vijf dagen slapen om bij te komen.

Vijf jaar geleden werd ook nog eens borstkanker bij haar geconstateerd. Het intensieve behandeltraject was zwaar en zorgde ook nog eens voor meer aanvallen. Hierdoor lag ze vaak 10 dagen per maand te slapen om bij te komen.

Na de eerste druppel voelde ze al verschil en belde ze huilend haar man op.

Marjon had wel eens cannabis geprobeerd, maar dat werkte toen niet. Totdat iemand haar een half flesje olie gaf. Na de eerste druppel voelde ze al verschil en belde ze huilend haar man op.

Hele familie aan de olie

Sindsdien gaat het weer bergopwaarts met Marjon. Omdat de waas weg is kan ze weer lezen. Ze heeft minder aanvallen en voelt zich gezond. Ook de bijverschijnselen van de intensieve borstkankerbehandeling zijn bijna verdwenen.

Ook haar man met astma probeerde de olie en gebruikt geen medicijnen meer. En haar moeder met artrose gebruikt de olie nu ook. Maar misschien wel het mooiste is dat haar dochtertje, die ook epilepsie blijkt te hebben, de lange lijdensweg blijft bespaard omdat ze sinds haar eerste aanval olie krijgt.

De lijst met voordelen is nog veel langer, evenals haar indrukwekkende verhaal. Marjon krijgt het zelfs voor elkaar om met toestemming van de gemeente planten te kweken. Kortom, ga er even goed voor zitten om te horen wat deze vrouw deelt.