(advertenties)
(advertentie)
Het wordt dan misschien wel knipafval genoemd, maar het is alles behalve afval. Bewaar de overblijfselen na het knippen van je wietplanten dus vooral want je kunt er nog van alles van maken. Zelfs de grote schutbladeren die nauwelijks werkzame stoffen bevatten kun je nog goed gebruiken.

Schutbladeren en suikerblaadjes

Niet alle knipafval is het zelfde, je hebt de grote schutbladeren en de suikerblaadjes. De schutbladeren zijn de grote bladeren van een wietplant, eigenlijk alle bladeren die een duidelijk zichtbare steel hebben. De schutbladeren bevatten niet of nauwelijks trichomen, verzamel ze bij het knippen apart van de zogenaamde suikerblaadjes maar gooi ze niet weg.

Suikerblaadjes heten suikerblaadjes omdat het lijkt of ze bestrooid zijn met suikerkorrels. Deze ‘suikerkorrels’ zijn in feite harskristallen die bomvol zitten met THC en andere werkzame stoffen. Hierdoor kun je er nog van alles van maken, we presenteren 6 nuttige toepassingen van knipafval.

1. Ice-o-lator hasj

Ice hash, het neusje van de zalm voor cannabisliefhebbers maak je net zo makkelijk van je knipafval. Heerlijk is het!

Ice hash, het neusje van de zalm voor cannabisliefhebbers maak je net zo makkelijk van je knipafval. Heerlijk is het!

Knipafval dat voornamelijk bestaat uit suikerblaadjes kun je uitstekend gebruiken om ice-o-lator hasj van te maken. Hasj is in feite een wiet-concentraat en dus prima medicinaal te gebruiken. Onbewerkt kun je het roken, maar je kunt het ook verwerken in wietolie of edibles. Ice-o-lator hasj is een van de meest sterke en gewilde hasj-soorten in de coffeeshop. En of je het nu van toppen of van suikerblaadjes maakt, maakt voor de smaak en het effect niet uit. Om Ice-o-lator hasj te maken heb je ijs, water, knipafval en ice-o-lator zakken nodig. Je kunt trouwens ook Gumby hasj maken van je knipafval, dan heb je de ice-o-lator zakken niet eens nodig. Lees hier hoe je zelf heerlijke ice-o-lator hasj maakt. Het recept voor Gumby hasj vind je hier.

2. Verdampen

Be wise, vaporise ... knipafval! Dat smaakt in een verdamper net zo lekker als wiet.

Be wise, vaporise … knipafval! Dat smaakt in een verdamper net zo lekker als wiet.

Heb je een verdamper, dan hoef je niet eens iets te doen met je knipafval om ervan te genieten. Behalve het te verdampen dan natuurlijk. Omdat met een verdamper in principe alleen de harskristallen in damp opgaan, maakt het niets uit of je toppen of knipafval gebruikt. Het recept? In je verdamper stoppen dus.

3. Wietolie

Goedkoop wietolie maken, gebruik knipafval! Foto: Wollertz, Shutterstock

Goedkoop wietolie maken, gebruik knipafval! Foto: Wollertz, Shutterstock

Voor wietolie geldt hetzelfde als voor ice-hasj; de trichomen op je knipafval zijn net zo goed als die op toppen. Je kunt knipafval dus uitstekend gebruiken om wietolie van te maken, en dat doen patiënten dan ook massaal. Er zijn zelfs een heleboel coffeeshops die speciaal voor dit doel goedkoop knipafval aanbieden aan medicinaal gebruikers die daar olie van willen maken. Het recept voor wietolie vind je hier, en is op de verhoudingen na (2x meer knipafval dan toppen gebruiken) hetzelfde als dat van wietolie van toppen.

4. Edibles

Van knipafval maak je net zo makkelijk wietboter als van toppen. Foto: Bruce Weber, Shutterstock

Van knipafval maak je net zo makkelijk wietboter als van toppen. Foto: Bruce Weber, Shutterstock

Edibles zijn zonder twijfel de meest smaakvolle mannier om van cannabis te genieten. Dat zijn namelijk eetbare gerechten waarin cannabis verwerkt is. Alle recepten waarbij gebruik gemaakt wordt van wiet kun je ook gebruiken om edibles met knipafval mee te maken. Het handigst is nog wel om het knipafval eerst te verwerken in wietboter. Met de wietboter kun je dan verder koken en bijvoorbeeld een lekkere cake maken. Het recept voor wietboter vind je hier.

5. Wietsap

Ook de shutbladeren zijn nuttig en gezond wanneer je er een lekker sapje van maakt. Foto: Eskymaks, Shutterstock

Ook de shutbladeren zijn nuttig en gezond wanneer je er een lekker sapje van maakt. Foto: Eskymaks, Shutterstock

Ook de grote schutbladeren zijn gezond voor lichaam en geest. Je kunt ze uitstekend verwerken in een zogenaamde juicer, een apparaat om sapjes mee te maken. Echt medicinaal zijn ze niet, maar dragen wel bij aan een gezond lichaam. Een Amerikaanse dame genaamd Kristen Peskuski vervangt zelfs 40 dagelijkse pillen met wietsap. Wietsap alleen is wellicht niet heel erg lekker van smaak, dus het valt aan te raden om het te mengen met wat vers fruit en/of groente.

[Openingsfoto: shutterstock/OpenRangeStock]