(advertenties)
(advertentie)
Het lijkt wel of we niets anders schrijven dan over legalisering van mediwiet in andere landen. Medicinale cannabis is nu zelfs gelegaliseerd op de Kaaiman eilanden. Voor een plek waar weinig regels zijn voor multinationals en andere rijke stinkerds, zijn ze wel erg streng over medicinale cannabis. Zo mag er geen wiet gekweekt worden op het eiland maar wordt er wietolie geïmporteerd uit andere landen. Andere vormen van cannabis en het gebruik ervan blijven illegaal.

Aangenomen wet

Zelfs op de Kaaiman eilanden is medicinale cannabis tegenwoordig legaal. Volgens een rapport van de Cayman News Service mag wiet nu gebruikt worden als behandeling tegen aandoeningen als epilepsie en kanker en als pijnstiller bij reumatische aandoeningen. De wet is in november 2016 aangenomen en werd door het hele kabinet gesteund.

Strikte regels

Hoewel wietolie er voor patiënten legaal wordt, mogen de planten ervoor niet worden gekweekt op de Kaaiman eilanden. [Foto: shutterstock/Constantine Pankin]

Hoewel wietolie er voor patiënten legaal wordt, mogen de planten ervoor niet worden gekweekt op de Kaaiman eilanden. [Foto: shutterstock/Constantine Pankin]

Dankzij de aanname van de wet hebben artsen de toestemming om mediwiet voor te schrijven, en apotheken om de wiet te verstrekken. Maar de medicinale cannabis mag op de eilanden niet geteeld worden.

Daarentegen wordt cannabisolie geïmporteerd uit andere delen van de wereld. Volgens de laatste versie van de wet is het nu aan het kabinet om regels op te stellen. Daarbij horen regels en regulering van het importeren, opslaan en uitgeven van het middel. Wel gek dat voor een plek waar men financieel zo goed als vrij spel heeft, cannabis zo strikt wordt gereguleerd.

Alleen medicinaal

Dennie Warren, zette zich in voor het aannemen van de wet nadat zijn vrouw longkanker kreeg. Hij zegt dat er manieren zijn om wietolie uit Jamaica en Canada te importeren. Een proces dat hij kan starten nu de wet is veranderd. Overigens verandert deze wet verder niets voor cannabisgebruik op de eilanden. Bezit of gebruik van andere vormen van wiet, anders dan de legaal verstrekte wietolie blijft illegaal.

[Openingsfoto: shutterstock/Andrei Verner]