(advertenties)
(advertentie)

Wat doet medicinale cannabis, hoe gebruik je het en wat is de legale status in Europa? Je leest het allemaal op Mediwietsite. Wil je graag een snelle introductie of ben je niet zo van het lezen? Check dan deze infographic.

Bewezen werking van mediwiet

Er is overtuigend of substantieel bewijs voor het gebruik van medicinale cannabis bij de behandeling van hardnekkige aanvallen bij het syndroom van Dravet en Lennox-Gastaut, door chemotherapie veroorzaakte misselijkheid en braken, het verbeteren van de symptomen bij multiple sclerose en het behandelen van chronische pijn bij volwassenen. Het bewijs voor andere indicaties is matig of beperkt en er zijn verschillende mogelijke bijwerkingen.

Diverse consumptiemethodes van medicinale wiet

* Met behulp van een verdampingsapparaat dat warme lucht door fijngemalen cannabis blaast bij een bepaalde temperatuur. // Er zijn geen uniforme doseringsschema’s voor producten zoals verse wiet, gerookte / verdampte cannabis of wietolie. Patiënten moeten beginnen met een zeer lage dosis en langzaam opbouwen tot het gewenste effect is bereikt.

Situatie in Europa

Er bestaan verschillende reguleringsmodellen in Europa. In de meeste landen controleert de overheid de productie van cannabis en het aanbod is beperkt tot gereguleerde verkooppunten (bijvoorbeeld apotheken). Sommige landen beperken de voorwaarden waaronder cannabis kan worden voorgeschreven.

 

klik hier voor de hele infographic bij de bron.

Wil je meer weten over de werking van medicinale cannabis? Bekijk dan ook deze artikelen:

 

[Openingsfoto: Shutterstock/PRO Stock Professional]