(advertenties)
(advertenties)

Medicinale wiet nemen hoeft helemaal niet via een joint. Zelfs wietolie of verdampen kan je achterwegen laten. Eetbare cannabisproducten zoals koekjes, honing, een wiettosti of thee behoren ook tot de mogelijkheden. Velen vinden deze zogenaamde edibles wel naar wiet smaken. Ontdek hier zes manieren om dat te voorkomen.

Er zijn vandaag de dag veel verschillende manieren om medicinale wiet toe te dienen. Wietolie is een veelgebruikte. Maar ook het roken van een joint is nog steeds populair. In opkomst is verdampen; een veel gezonder alternatief voor roken. Ook kan je kiezen om wiet te verwerken in voedingsmiddelen. Zogenaamde edibles. Dit geeft een langdurig effect wat fijn is als je een paar uur van de voordelen wilt profiteren.

LEES OOK: Mediwiet en edibles • de voor- en nadelen op een rij

Er is wel één maar. De meeste mensen genieten niet echt van de smaak van wiet. En die smaak kan best overheersend zijn in edibles. Gelukkig zijn er trucjes om die naar de achtergrond te verdrijven. We geven er zes.

#1: Gebruik meer olie

Een hele krachtige wietolie of -boter zal een extra krachtige smaak geven als je het gebruikt om edibles te maken. Door potente wietolie te verdunnen met (extra) olijfolie, krijg je een veel betere smaak.

#2: Maak hartige eetwaren

Bij hartige gerechten zoals een wietpizza, bhang bhaji met ui of spaghetti pesto is het hebben van een milde cannabissmaak best welkom. Zeker in vergelijking tot zoetigheid. Je kunt zelfs experimenteren met diverse kruiden zoals tijm of rozemarijn. Het zal je waarschijnlijk verbazen hoe goed de scherpe smaak van wiet zich laat combineren. Hetzelfde geldt voor hartige recepten die grote hoeveelheden boter gebruiken.

#3: Gebruik volledige bloemen in plaats van knipafval

Knipafval gebruiken is een goedkope manier om potente edibles te maken. Het enige probleem is dat de smaak van wiet veel beter is in de toppen, omdat daar de meeste terpenen zitten. Blaadjes geven daarentegen een beetje houtachtige, bittere smaak. Vooral bij gebruik in gebakken voedsel.

#4: Gebruik hoge kwaliteit ingrediënten

Met de juiste zorg kan een bord pasta met wiet heerlijk smaken en je uren lang van heilzame effecten voorzien [Shutterstock/Foodio]

De kwaliteit van alle ingrediënten spelen ook een belangrijke rol. Probeer voor de beste resultaten sowieso een premium ongezouten boter en de allerbeste cannabis. Het is niet goedkoop, maar je zult een veel smakelijkere ervaring hebben.

LEES OOK: Wietboter: de basis van elk wietrecept

#5: Gebruikte boter

Gebruikte, bruine boter is boter dat al in een pan op laag vuur is geweest. Hierdoor wordt het een beetje donker van kleur. Na afkoeling kun je dit gebruiken om wietboter mee te maken. Of gebruik deze boter voor een gerecht waar ook wiet doorheen gaat. Het heeft een smakelijke, nootachtige smaak die goed past bij edibles.

#6: Kook niet bij temperaturen hoger dan 170°C

Hoewel de meeste recepten je vertellen om te koken bij temperaturen rond 180°C, kan je met edibles beter iets lager zitten. Rond de 170°C. Daarboven is de kans groot dat THC afbreekt. Kook je met wietolie? Maak dan eerst het gerecht, draai de pit uit en meng dan wietolie door het eten.

Als je deze technieken eenmaal hebt geprobeerd, kun je edibles maken die veel beter smaken. Het zal een enorm verschil zijn met edibles die naar wietplanten smaken. En je zal zien hoe gemakkelijk het is om geïnfuseerd voedsel te bereiden dat, mits juist gedoseerd, prettig en langdurig werkt.

[Openingsfoto: Shutterstock/BestStockFoto]
(advertenties)