(advertenties)
(advertentie)

Cannabismedicatie kun je op talloze manieren gebruiken. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt met extractiemethoden of simpel houden door je kruid te vaporizen. Maar je kunt er ook een lekker bakje thee van zetten. Dit recept voor wietthee is niet alleen snel klaar, het is ook nog eens hartstikke eenvoudig!

Wat is wietthee?

Wietthee kan op diverse manieren worden gemaakt. Het belangrijkste om te weten is dat de werkzame stoffen uit wiet – de cannabinoïden – niet oplosbaar zijn in water. Je kunt dus wel de smaak van wiet in je kokende water laten trekken zoals je doet met een theezakje. Maar de effecten van het kruid kun je op die manier vergeten.

Om van de medicinale en therapeutische effecten van je wietthee te kunnen genieten zal je een vet oplosmiddel nodig hebben. Daarin worden de cannabinoïden namelijk wel goed opgelost. Wietthee wordt daarom ook vaak gemaakt met kokosvet, boter of volle melk.

Dit heb je nodig voor wietthee

Als je kokosvet of boter gebruikt is de ideale werkwijze om éérst wietboter of een kokosextract te maken. Daarvan kun je dan een theelepel door je thee mixen voor het gewenste effect. Handig voor grotere hoeveelheden en als je het vaker – snel – wilt gebruiken. Maar als je één kopje wilt zetten of geen zin hebt om lang bezig te zijn met de voorbereiding hebben wij een alternatief. Je hebt nodig:

  • een mok;
  • een theelepel;
  • volle melk;
  • een kleine pan;
  • kokend water;
  • 0,2 tot 0,5 gram gedroogde wiet;
  • een fijne zeef of leeg theezakje;
  • thee als smaakmaker (optioneel).

Snel en eenvoudig recept voor wietthee

Door de manier waarop de werkzame stoffen van de wietthee worden opgenomen heeft het een andere uitwerking op het lichaam dan bijvoorbeeld inhalatie via een vaporizer. [Foto: shutterstock/Creative Family]

Verwarm de melk in je pan. Je zult voor dit recept ongeveer een halve mok aan kokende melk nodig hebben per kopje thee.

Verkruimel de gewenste hoeveelheid wiet in een leeg theezakje of direct in je mok. De aangeraden hoeveelheid per kopje is 0,2 tot 0,5 gram. Let op, wietthee kan erg potent zijn. Het voordeel van dit recept is dat je erg precies per kopje kunt doseren.

Giet je mok tot de helft vol met de kokende melk. Roer dit mengsel gedurende 15minuten af en toe door. Zet ondertussen water op. Je kunt nu al bijna genieten van een kopje medicated wietthee.

Giet je mok vol met het kokende water. Voeg hierbij ook naar smaak andere thee toe.

Filter nu het brouwsel. Heb je de wiet in een theezakje? Haal deze er nu uit. Heb je het los in de mok? Zeef dan voorzichtig je mengsel.

Je wietthee is nu klaar voor gebruik.

Als je een grotere hoeveelheid maakt kan het makkelijk zijn om je wiet tijdens het opwarmen in de melk te laten trekken. Dat maakt alleen de volgorde van het proces anders. Je filtert de wiet dan uit de melk voordat het in de mok zit. Bij kleine hoeveelheden is deze methode lastiger omdat je vaak meer melk opwarmt dan je per kop nodig hebt. Als je daarin voor één kopje thee wiet laat trekken en het vervolgens meer dan de helft van je mok vult of je melk overhoudt in je pan, is je dosering niet meer zo precies te berekenen. Dan maak je kans op een sterker of slapper product dan je hoopte.

[Openingsfoto: shutterstock/FabrikaSimf]