(advertenties)
(advertenties)
Met medicinale cannabis kun je alle kanten op, ook in de keuken. Door een basis te maken van een dierlijk of plantaardig vet waarin de werkzame stoffen uit wiet in worden getrokken, kun je met die basis diverse gerechten bereiden. Je maakt zo bijna elk gerecht dat je kunt bedenken een medicinaal culinair hoogstandje. Die gerechten hoeven niet ingewikkeld te zijn, zoals dit geroosterde broodje met canna-avocado ons bewijst.

Ingrediënten

  • twee sneetjes volkoren brood
  • twee theelepels wietboter of cannabis-kokosolie
  • een gepelde avocado, zonder pit en in plakken of gepureerd
  • vier plakjes tomaat
  • een halve citroen (om het bruin worden van de avocado te voorkomen)
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: zachtgekookt of spiegeleitje

Bereiding

  1. Rooster de sneetjes brood en besmeer elk sneetje met een theelepel wietboter of cannabis-kokosolie.
  2. Pers het sap uit de citroen op de avocado (plakken of puree) en meng dit door elkaar.
  3. Verdeel de avocado over de twee ingesmeerde sneetjes brood.
  4. Verdeel hierna de tomaat over de belegde sneetjes.
  5. Breng op smaak met zout en peper en garneer eventueel met een zachtgekookt of spiegeleitje.
[Openingsfoto: shutterstock/Africa Studio]
(advertenties)

Reacties