(advertenties)
(advertentie)

Het paasweekend staat voor de deur. Voor de een worden het heerlijk relaxte dagen, voor de ander is het een weekend vol verplichtingen. Hoe dan ook kun je er zelf je draai aan geven met dit heerlijke en echte paasrecept, met net een andere twist!

Voedsel van de Goden

Chocolade staat bekend als het Voedsel van de Goden. Dit is zeker terecht, want chocola heeft de power om iemand in een soort van extase te brengen. Laat er nou nóg een product zijn wat je al helemaal in andere sferen kan brengen: cannabis. De combinatie van chocola en cannabis… die moet dus wel echt geweldig zijn!

Eitjes zoeken? Maak ze zelf

Het recept is eenvoudig en succes is gegarandeerd, iedereen kan ze maken!

Voor je aan de slag gaat, is het goed om te weten dan cannabis niet psychoactief werkt, zolang het niet gedecaboxyleerd is. Je kunt dus nog kiezen om ‘gewone’ eitjes te maken, of eitjes die de geest verruimen tijdens deze feestdagen.

Dit is een enorm simpel recept en geweldige resultaten zijn gegarandeerd, zelfs als je geen ster bent in de keuken. Het is echter belangrijk te weten dat cannabis niet psychoactief is bij consumptie, tenzij cannabis op een bepaald punt in een recept is gedacarboxyleerd (“verwarmd”).

Tijdens de decarboxylatie wordt de cannabis verwarmd. Op deze manier wordt de rauwe THCA omgezet naar psychoactieve THC. Normaal vindt dit proces plaats terwijl je het rookt of vaporiseert (verdampt), nu zal je het handmatig moeten doen.

Chocolade en cannabis – een zalige combinatie… [foto: Creative Family/Shutterstock]

Decarboxylatie

Verwarm je oven voor op 115 graden Celsius en bak je cannabis gedurende minstens 30 minuten, om de THC te activeren. Misschien hangt er tijdens het bakken een bepaald geurtje in je keuken, maar geen zorgen: de cannabinoïden blijven in tact.

Ingrediënten voor de canna-paaseitjes

  • 3 tot 5 gram gemalen cannabis (beetje meer/beetje minder kan altijd)
  • 100 gram pure chocolade
  • Een glazen kom
  • Een pan
  • Een paaseitjes mal (o.a hier verkrijgbaar)

Geen beter ei dan een chocoladecannabisei! [beeld: Krisztian/Shutterstock]

De bereiding

  1. Terwijl je de cannabis laat decarboxyleren kan je al starten met het smelten van de chocolade. Je kunt natuurlijk ook eerst zorgen dat je wiet klaar is voor gebruik, zodat je daarna je aandacht kan richten op de rest.
  2. Laat de chocolade smelten en zorg hierbij dat je de boel niet laat aanbranden. Chocolade smelten doe je het beste au-bain-marie, dus door de chocolade in een glazen kom te leggen en die kom weer op een pan met water te plaatsen. De kom moet het water NIET raken. Roer er regelmatig even doorheen, zodat de chocolade mooi kan smelten.
  3. Voeg nu de (goed gemalen!) gedecarboxyleerde cannabis toe aan de chocolade en roer het er doorheen.
  4. Klaar met roeren? Dan kun je de chocolade in de mal gieten. Wanneer deze vol is, til je hem voorzichtig op en laat je hem weer rustig neerkomen op het aanrecht. Herhaal het een paar keer, want hiermee voorkom je luchtbellen in je eitjes.
  5. Zet het geheel in de koelkast om uit te harden.

Je kunt het recept natuurlijk ook maken met onverhitte cannabis, dan ontstaat er geen psychoactieve werking, maar heb je wel de gezondheidsvoordelen van THCA en CBD te pakken.

Heb je alle stappen doorlopen?

Zijn ze mooi hard, dan kun je de canna-eitjes opeten, verstoppen, verpakken in een vrolijke folie… wat jij wil! Wacht na consumptie altijd even 3 kwartier af hoe het effect is, je kunt dan altijd nog een eitje extra pakken.

Alvast fijne Paasdagen namens Mediwietsite & Mediwietforum!

Adrian Today/Shutterstock]