(advertenties)
(advertentie)

Langdurig analytisch marktonderzoek suggereert dat de groeiende vraag naar hennepeiwit binnen de gezondheidsindustrie ook de cannabismarkt zeker ten goede komt. Wetenschappers hebben namelijk twintig aminozuren gevonden in hennepeiwit. Hiervan zijn maar liefst negen essentiële aminozuren belangrijk voor het menselijk lichaam!

 

Bovendien zit hennepproteïne vol met albumine en bolvormige plantaardige eiwitten (edestin). De aanwezigheid van edestin in de hennep zorgt voor een verhoging van het energieniveau. Mede hierdoor verhoogt het de stofwisseling en verlaagt het de hoge bloeddruk bij personen die lijden aan hypertensie.

Welke andere gezondheidsvoordelen kent hennepeiwit?

Het stimuleert het ook spieropbouw, het herstel van spieren en weefsel en zorgt voor extra vetverbranding. Hierdoor neemt uiteindelijk de vetvrije massa toe. Ook heeft hennepproteïne directe invloed op lipoproteïnen, die door een lage dichtheid de hartgezondheid kunnen schaden.

Veel sportliefhebbers wenden zich tot hennepeiwit voor een gezond gewichtsverlies, een verhoogd metabolisme en een opbouw van de vetvrije massa. Het is ook gunstig voor het herstellen van pijnlijke spieren na een intensieve trainingen.

GGO-gewassen zijn – anders dan hennep – schadelijk

Hennepgewassen zijn geen genetisch gemodificeerde gewassen (GGO-gewassen) en hebben dus geen nadelige effecten zoals GGO-gewassen die kennen. De schadelijke effecten daarvan zijn duidelijk geworden door wetenschappelijke studies. Nieuwe studies hebben de consumptie van GGO-gewassen in verband gebracht met de ontwikkeling van verschillende ziekten. Volgens deze studies kan inname van deze gewassen zorgen voor de productie van veel schadelijke toxines, die op hun beurt allergische reacties in het lichaam veroorzaken.

Bovendien verlagen GGO-gewassen de voedingswaarde van ons voedsel. De extra bestrijdingsmiddelen zijn ook nog eens giftig voor het milieu. Bodemvervuiling komt dan ook grootschalig voor door GGO-gewassen. 

Aan de andere kant zijn de eiwitten die gewonnen worden uit hennep wel milieuvriendelijk. Dit type eiwit heeft geen pesticiden nodig om te groeien. Hennep-eiwit is puur biologisch en door de enorme hoeveelheid gezondheidsvoordelen neemt de vraag naar dit product logischerwijs aanzienlijk toe.

Drie supergezonde producten van hennep: de zaden, zogeheten ‘hearts’ ofwel gepelde zaden en proteïnepoeder… [foto: marekuliasz/Shutterstock]

Productie van hennepeiwit is goed voor de economie

Natuurlijk staat op nummer 1 het gezondheidspotentieel van hennep. We kunnen veel fysieke ongemakken voorkomen of herstellen door hennepproteïne toe te voegen aan ons dieet. Toch is de economische factor niet geheel onbelangrijk.

Buiten dat het geld in het laatje brengt, heeft het nog een belangrijke rol: wanneer ingezien gaat worden dat cannabis – en in dit geval hennep – ook economisch een rol kan spelen, is de kans groter dat er op dat gebied ook gekeken gaat worden naar de andere mogelijkheden van cannabis. Hoe jammer het ook is; er wordt vaak aan geld gedacht, niet aan de gezondheid. Dus laat dan het geld maar zorgen dat ieder mens straks kan profiteren van de gezondheidsvoordelen van hennep en/of cannabis in welke vorm dan ook!

Er waait een andere wind…

Regelgevende instanties en regeringen in landen over de hele wereld worden zich nu steeds meer bewust van de voordelen van hennepzaden. Ze zien de potentie van de hennepproducten – vooral hennepzaden en hennepeiwitten – die op de markt zijn. Er komen wereldwijd steeds meer nieuwe en betere wetten om hennep te kapitaliseren op de markt en daarmee te zorgen voor het aantrekken van de economie.

Een goed voorbeeld is de State Farm Bill. In 2018 kreeg het Amerikaanse Congres de legalisatie van de teelt van hennepgewassen voor elkaar. Op zijn beurt bood dit vele mogelijkheden voor beleggers om winst te maken met dit product. Volgens het wetsvoorstel is de hennep ook toegestaan in eetbare en drinkbare producten.

Ook speelt de Europese industriële hennep vereniging een actieve rol om samen met de parlementsleden een nieuwe richting te geven aan de Europese hennepindustrie. Daarnaast speelt deze vereniging ook een rol bij het bevorderen van de productie en toepassing van hennepproducten.

[openingsfoto:  Africa Studio/Shutterstock]