(advertenties)
(advertentie)
Hans Kamperman werd in januari dit jaar gesnapt met vijf wietplanten waarmee hij wietolie wilde maken voor zieke mensen. Het bewijs werd echter vernietigd en de man kreeg een bizar hoge strafeis van justitie. Nu bekend werd dat de overheid wiet-onderzoek manipuleerde, schrijft Hans een gepassioneerd betoog aan het CDA.

Hans Kamperman

Sinds het begin van 2017 is Hans Kamperman verwikkeld in een strijd om het kweken van cannabis. Hij werd namelijk gesnapt met flinke hoeveelheden wiet die waren bedoeld om wietolie mee te maken voor zieke mensen. De man heeft, gek genoeg, voor de rechter willen komen om zichzelf te kunnen verantwoorden; maar dit pakte niet uit zoals gewenst.

De vijf planten die bij de man werden gevonden zijn namelijk vernietigd door de politie voor de rechtszaak aandeed. Toen Hans in mei z’n strafeis hoorde sloeg hij steil achterover: justitie wilde hem straffen op basis van 400 planten – 120 taakstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf. Bizar, vooral als je beseft dat de man zich niet meer kan verdedigen op basis van het vernietigde bewijs.

Nu bekend werd dat de overheid jarenlang onderzoek naar cannabis en het gedoogbeleid manipuleerde, in hun voordeel, brak Hans z’n geduld en hij schreef een open brief aan Sybrand Buma van het CDA. Hij vindt het van de zotte hoe er door de overheid met (medicinale) cannabis(-gebruikers) wordt omgegaan en steekt dat niet onder stoelen of banken:

Hans zet zich sinds zijn eigen ‘avontuur’ vol overtuiging in voor de legalisering van (medicinale) cannabis.

Gemanipuleerd onderzoek

Geachte Heer Buma,

Op dit moment is uit journalistiek onderzoek naar voren gekomen dat wetenschappelijke rapporten van het WODC, over de overlast die coffeeshops veroorzaken, door de politiek (ministerie van justitie) zijn gemanipuleerd. Uit dit wetenschappelijke onderzoek kwam naar voren dat er helemaal geen sprake was van overlast.

Omdat de politiek dit niet goed uitkwam zijn deze rapporten zodanig gemanipuleerd dat er wel sprake was van ernstige overlast. Dit is volgens burgemeester Depla van Breda een klap in het gezicht voor degene die gestreden hebben voor vernieuwing van het softdrugsbeleid. Met name u als fractieleider bent hierdoor misleid en hebt dit onderwerp in de verkiezingsperiode aangegrepen om cannabis te criminaliseren en te roepen Wiet is Troep.

Graag wil ik van u een antwoord op de volgende vraag.

Graag wil ik dat u mij uitlegt waarom cannabis – en met name medicinale cannabis -gecriminaliseerd wordt terwijl er wetenschappelijk bewezen nog nooit iemand aan overleden is

Wiet is geen troep!

De overheid en met name het ministerie van justitie criminaliseerd medicinale cannabis. Er worden op grote schaal klopjachten gehouden waarbij patiënten hun medicijn wordt afgenomen. Patiënten die noodgedwongen hun eigen medicijn moeten kweken omdat zorgverzekeraars het niet meer vergoeden.

Door cannabis is nog nooit iemand overleden en het is veel minder gevaarlijk en verslavend dan alcohol en tabak, volgens een wetenschappelijk rapport van het Trimbosinstituut dat de effecten van cannabis op de gezondheid heeft onderzocht.

Het is daarom onvoorstelbaar dat u als fractieleider maar blijft roepen Wiet is Troep en er een complete politiemacht wordt ingeschakeld om het te bestrijden. Dit terwijl er een complete genocide plaatsvindt door multinationals die omwille van geld mensen opzettelijk verslaafd maken en vermoorden. Blijkbaar vind u dit normaal, als fractieleider zegt u op te komen op voor de normen en waarden in dit land.

Onderstaand zet ik de gevolgen voor u op een rij, als u mocht denken dat ik dit verzin, dit zijn cijfers van het WHO (World Health Organisation). Het is bijna niet te bevatten dat u en het CDA als christelijke partij dit toelaat:
Tabaksindustrie: 20.000 doden p/j in Nederland; wereldwijd 6 miljoen p/j
Farmaceutische industrie: 17.000 doden in Nederland; wereldwijd 5 miljoen p/j
– Voedingsindustrie door suikers en E-nummers: wereldwijd 5 miljoen doden p/j
– Alcoholindustrie: wereldwijd 2,3 miljoen doden p/j

De overheid profiteert flink van het huidige beleid, zo lijkt het. [Afbeelding: shutterstock/Adisorn Saovadee]

Door accijnzen profiteert de overheid hier flink mee; en daarom is deze regering er ook alles aan gelegen om deze criminelen de hand boven het hoofd te houden. Dat is niet erg christelijk van u en het CDA. Hoe geloofwaardig is het CDA als politieke partij dan nog, door dit allemaal toe te laten en vervolgens klopjachten door justitie te laten organiseren om mensen hun medicijn af te pakken waarvan ze afhankelijk zijn om een menswaardig leven te kunnen leiden?

Waarom?

Graag wil ik dat u mij uitlegt waarom cannabis – en met name medicinale cannabis -gecriminaliseerd wordt terwijl er wetenschappelijk bewezen nog nooit iemand aan overleden is. En waarom de bovengenoemde multinationals die wereldwijd per jaar 16,3 miljoen doden op hun geweten hebben, vrijuit kunnen gaan. Het is maar waar je als christelijke partij als het CDA de prioriteiten legt.

Bijgaand doe ik u een document toekomen over cannabis, wat het voor de wereld kan betekenen en waarom het illegaal is; alsmede de rol van de multinationals hierin. Graag zou ik willen dat u kennis neemt van dit document, met name de lezing van Mathias Rath over het ontstaan van de farmaceutische industrie beveel ik u aan, een eyeopener!

Ik ben bovendien bereid om een lezing aan de CDA fractie te geven over dit onderwerp. Graag zou ik ook een persoonlijk gesprek met u willen, waarbij u mij uit kunt uitleggen wat u drijft en bezielt; want ik snap u echt niet meer.

Ik sta open voor kritiek en u mag mij erop wijzen als er onwaarheden in dit document staan.

In afwachting van uw antwoord verblijf ik,

Hans Kamperman

[Openingsfoto brief: shutterstock/Creative Family – Hans: Facebook]