(advertenties)
(advertentie)
Het op vrouwen gerichte cannabis-merk Van der Pop onderzocht onlangs de primaire redenen waarom vrouwen cannabis gebruiken. Het doel hiervan was de demografische groep die zij maximaal willen bedienen, beter te begrijpen. Uit de gehouden enquête kwamen bovendien, naast deze resultaten, ook andere interessante dingen naar voren.

Top 3 redenen voor wietgebruik

Het in Seattle (VS) gevestigde cannabis lifestylemerk Van der Pop bedient voornamelijk vrouwelijke klanten. In een poging de behoeften, wensen en zorgen van deze klantengroep beter te begrijpen – en ze maximaal van dienst te kunnen zijn – bedacht het bedrijf een enquête te houden, waaraan in totaal 1530 vrouwen uit Noord-Amerika (de VS en Canada) meededen.

Hieruit bleek dat vrouwen daar voornamelijk cannabis gebruiken tegen de pijn van verschillende ziekten, voor stressverlichting en om te kunnen ontspannen. In harde cijfers blijkt 27 procent van de ondervraagde vrouwen wiet te gebruiken tegen de pijn, 17 procent om te ontspannen en maar liefst 31 procent gebruikt wiet om stress en angstgevoelens tegen te gaan.

De meeste vrouwen gebruiken cannabis om tegen stress en angst, blijkt uit deze studie. [Foto: shutterstock/Djelen]

Stigma en moederschap

Ondanks de wereldwijde legaliseringsgolf en de groeiende acceptatie van cannabis, denkt 70 procent van de ondervraagde vrouwelijke cannabisconsumenten dat er nog steeds een negatief stigma rond cannabis hangt. Vandaar dat 66 procent van de ondervraagde dames aangaf weleens hun cannabis-gebruik op een bepaald punt te hebben verborgen.

Maar ondanks dit eventuele stigma, wordt cannabis onder vrouwen uit alle lagen van de samenleving geaccepteerd. Uit de enquête bleek namelijk ook een groot aantal cannabis-consumenten moeder te zijn; 38 procent van de wietmama’s zei dat cannabis ze zelfs ‘geduldiger en speelvoller’ maakt met hun kinderen.

Bovendien geeft 46 procent van de moeders aan dat ze hun kind liever cannabis zien gebruiken dan alcohol. De overweldigende meerderheid (89 procent) van de moeders heeft weleens met hun kinderen gesproken over het verantwoordelijke gebruik van cannabis, bleek tenslotte uit de studie.

[Openingsfoto: shutterstock/Canna Obscura]