(advertenties)
(advertentie)

Big Pharma. Zo noemt men wereldwijd de som van alle grote farmaceutische bedrijven bij elkaar. De internationale farmaceutische industrie dus. Deze industrie verdient haar geld met het verkopen van synthetische medicijnen die geen ziektes genezen, maar symptomen bestrijden. Want als mensen zouden genezen, kunnen zij geen pillen meer verkopen. 

Deze video bekijk het gevaar van een industrie die helemaal niet gebaat is bij een plantje dat steeds meer mensen legaal kunnen gebruiken (en zelfs thuis kweken) om zelf allerlei aandoeningen mee te behandelen. Medicinale cannabis brengt namelijk hun gigantische winsten in gevaar.

Dat laten zij niet over hun kant gaan en neem van ons aan: deze biljoenen-industrie is oppermachtig.

Pillen verkopen vs. medicinale cannabis

Dit gevolg van cannabislegalisatie ligt al even op de loer. Sterker nog, er zijn sterke signalen dat de farmaceutische industrie de legalisatie van cannabis decennialang heeft kunnen dwarsbomen om hun winsten te waarborgen.

Een proces dat de redacteuren van Mediwietsite kritisch volgen, want de macht van deze industrie moet men niet onderschatten.

Eén van de punten die voorstanders van medicinale cannabis goed in de gaten moeten houden is het wetenschappelijk onderzoek dat momenteel wordt gedaan. Het is uiteraard een goede zaak dat er eindelijk veel wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar alle cannabinoïden en andere werkzame stoffen in de cannabisplant. Maar veel van die onderzoeken worden gesubsidieerd door de farmaceutische industrie, met als doel om gesynthetiseerde en gepatenteerde varianten van cannabinoïden op de markt te brengen die alleen zij morgen verkopen.

Een aantal kenners wereldwijd vreest een dergelijk verloop waarbij de farmaceuten de macht grijpen over medicinale cannabis. Een aantal van hen komen aan het woord in dit Amerikaanse item. Zij presenterenonder leiding van advocaat Mike Papantonio een interessante kijk op de schimmige Big Pharma-wereld.