(advertenties)
(advertentie)

Cannabis is een enorm veelzijdige plant. Het kan mensen in een euforische stemming brengen en het beschikt ook nog eens over tig medicinale eigenschappen. Maar er zijn meer elementen die de veelzijdigheid van cannabis onderstrepen. Namelijk dat het op tal van manieren is toe te dienen. Wat is jouw favoriet?

Op Mediwietsite schijven we regelmatig over allerlei manieren waarop patiënten mediwiet kunnen toedienen. Een veelgebruikte manier blijft nog steeds de joint, omdat Nederland nu eenmaal van oudsher een joint-land is. Maar de alternatieven worden ook steeds populairder. En gelukkig maar, want ondanks dat het goed werkt, is wiet roken met tabak niet de meest gezonde manier van mediwiet gebruiken.

Mede dankzij mensen als Rick Simpson is wietolie een razend populaire manier geworden. En dat is niet gek, want wietolie is niet schadelijk voor het lichaam en bovendien kan je het goed doseren. Een andere methode die sterk in opkomst is, is verdampen. Dit vereist wel een investering, want een goede verdamper is niet goedkoop. Maar de voordelen zijn groot: er vindt geen verbranding plaats dus het is niet schadelijk en het geeft direct effect.

Maar de mate van schadelijkheid en comfort zijn natuurlijk niet de enige motivaties om voor een bepaalde methode te kiezen. De reden van gebruik is uiteraard ook een belangrijke, zo niet de belangrijkste reden. Want vereist jouw aandoening dat een snel effect wenselijk is, of wil je het effect over langere tijd uitsmeren?

Hoe dan ook, bij Mediwietsite vragen wij ons af welke methode jullie voorkeur heeft. En kies je voor het laatste antwoord, dan horen we graag in een reactie welke combinatie voor jou prettig werkt en waarom.

Breng daarom nu je stem uit in deze nieuwe poll:

Zo gebruik ik mijn medicinale cannabis het liefst:

Bekijk resultaten

Uitslag vorige poll

Vorige maand vroegen we ons af hoe open mensen zijn over hun mediwietgebruik. Cannabis heeft jarenlang in een verdomhoekje gestaan, dus het is helemaal niet gek er mensen zijn die terughoudend zijn met het vertellen over hun mediwietgebruik.

Er is 250 keer gestemd en dit is de uitslag: