(advertenties)
(advertentie)

Kijk, zo zien we het graag: doktoren die bereid zijn om verder te kijken dan de letter van de wet en van hun diploma. Gewoon uitvinden waar mensen écht beter van worden en dat toepassen, in plaats van als een marionet fungeren voor de farmaceutische industrie. En als het kwartje bij deze dokteren eenmaal valt over medicinale cannabis, dan worden de meeste fel. Heel fel.

Uma Dhanabalan for president

Dit overkwam ook de aan Harvard afgestudeerde gezondheidsgeleerde dokter Uma Dhanabalan. Tijdens haar studie leerde ze niets over het endocannabinoïden-systeem. Het woord kwam in geen enkel boek en tijdens geen enkel college voor. Maar nu zij (en vele andere artsen) erover leren, zien ze het als een heilige graal om mensen gezond te maken en te houden.

Wat ons betreft mag Dhanabalan over een paar jaar meedoen aan de presidentsverkiezingen. Heerlijk, wat een bevlogenheid en wat een heldere taal knalt ze eruit in deze video, waarin ze voor de senaat van Zuid-Carolina haar mannetje staat. Ze wast iedereen de oren over de onzin van het cannabisverbod en gooit het ene na het andere feit op tafel. Recht voor zijn raap. Hoppá.

Geniet ervan!