(advertenties)
(advertentie)

Deze week riep het Amerikaanse Leafly op tot een collectief bedankje aan iedereen die in de (aldaar legale) cannabisindustrie werkt. Een mooi gebaar dat we hierbij graag met je delen.

Maandag was het de twintigste dag in de vierde maand. Of, zoals de Amerikanen dat zeggen: four twenty. Een dag waarop de internationale cannabisgemeenschap stilstaat bij alles wat de wietplant ons biedt. Maar ook bij iedereen die de afgelopen jaren streed tegen het verbod en dat nu nog steeds doet.

Leafly, een van de grootste cannabiswebsites ter wereld, voegde er maandag nog een groep aan toe: alle 243.000 mensen die in de legale cannabisindustrie werken. Want deze mensen staan óók tijdens de coronacrisis elke dag klaar om patiënten te helpen en bij te dragen aan rust en gezondheid. Bovendien ondersteunt de industrie de reguliere gezondheidszorg met hulpmiddelen zoals mondkapjes.

Hoewel de overheid daarginds cannabiswinkels weliswaar als essentieel bestempelt tijdens de coronacrisis, komen de bedrijven en hun werknemers helaas niet in aanmerking voor financiële steun van diezelfde overheid. En daarom roepen Leafly en andere cannabis websites hun lezers op om extra lief en gul te zijn tegen hun bud tenders en mediwiet-verstrekkers.

Goed voorbeeld doet volgen

Hoewel de situatie in Nederland anders is – geen legale cannabisapotheken en zo – werken ook hier duizenden mensen in de cannabisbranche. Velen daarvan doen iedere dag hun uiterste best om, in een klimaat dat veel minder gunstig is dan in de VS en Canada, mediwiet te blijven leveren.

Goed voorbeeld doet volgen: sta hier de komende tijd bij stil en bedank je mediwiet-verstrekker. Of, zoals Leafly het zelf verwoord:

“De facto deputized as health care workers, sometimes falling ill themselves—cannabis budtenders, and couriers have donned personal protective equipment to serve pain medication, seizure medication, help manage autism and PTSD. Instead of just saying ‘don’t panic’, cannabis workers straight-up calmed and centered a reeling nation, in the middle of a storm.”