(advertenties)
(advertentie)

Stichting Mediwiet van Wernard Bruining ziet actieve zelfzorg met medicinale cannabis als oplossing voor de haperende gezondheidszorg. Wil je daar meer over weten? Kom dan 29 februari naar de eerste MediwietMarkt van 2020 in D’n Bogerd te Druten.

Ze zijn inmiddels een begrip in Nederland: de informatiemarkten over medicinale cannabis van Stichting Mediwiet. Een paar keer per jaar organiseert cannabisgoroe Wenard Bruining deze bijeenkomsten her en der in het land. Voor de eerste editie van 2020 strijken Wernard en zijn team neer in theater D’n Bogerd in Druten.

Wietolie maken

Wat is mediwiet? Hoe maak ik zelf wietolie? Werkt CBD-olie tegen de gezondheidsklachten die ik ervaar? Het zijn zomaar wat vragen waar je als bezoeker van de MediwietMarkt antwoord op krijgt. Loop rond op het informatieplein waar je met korting CBD-producten koopt. Volg demonstraties wietolie maken en drink een kop CBD-thee terwijl D’n Bogerd een lekkere versnapering bereidt.

In de theaterzaal geven gezondheidscoach Suzanne Poot en Wernard Bruining ondertussen presentaties en beantwoorden zij vragen uit het publiek. Benieuwd hoe anderen het aanpakken? In de lounge ontmoet je gelijkgestemden die net als jij besloten om het heft in eigen hand te nemen om beter voor hun gezondheid te zorgen.

Aan het einde van de dag gaat elke bezoeker naar huis met een schat aan informatie, een wietzaadje of proefpipetje CBD met 70 druppels.


LEES OOK:


Presentaties Suzanne en Wernard

Hipocrates, de grootvader van de moderne westerse geneeskunde, concludeerde het al in 400 voor Christus: “Wat ook de vader is van een ziektebeeld, de moeder is ALTIJD voeding”. Daarom is Suzanne Poot aanwezig om uit te leggen hoe je eenvoudig en goedkoop gezond eet. Zo laat Suzanne onder meer zien hoe je snel en eenvoudig gezonde sappen maakt die je ter plekke proeft.

Wernard Bruining was in de jaren zeventig eigenaar van Mellow Yellow; door velen gezien als de eerste coffeeshop van Amsterdam. In 1980 promootte hij een wietsoort van eigen bodem om coffeeshops minder afhankelijk te maken van illegale import. Kort daarna startte hij Positronics; de eerste kweekwinkel van Europa.

[tekst gaat verder onder de video]

Wernard merkte toen dat veel mensen cannabis medicinaal gebruiken om rustig te worden, minder pijn te hebben en beter te slapen. Hij besloot zich op deze eigenschappen te richten en introduceerde in 1995 het woord ‘mediwiet’. Sindsdien promoot Wernard de cannabisplant als manier om je gezondheid in eigen hand te nemen.

In theater D’n Bogerd geeft hij uitleg over de werking van verdunde THC-olie en het maken ervan. Op de markt kun je zien hoe dat in zijn werk gaat met de Cannolator. Ook beantwoordt Wernard vragen en delen mensen hun ervaringen.

Programma

Het programma van de MediwietMarkt van Stichting Mediwiet op zaterdag 29 februari 2020 ziet er als volgt uit:

12.00 Deur open MediWietMarkt
13.00 start presentatie Suzanne Poot en Wernard Bruining
17.00 Einde

Toegang kost 20 euro aan de deur. Koop je kaartje hier online en bespaar 2,50 euro.

Locatie: D’N BOGERD
Van Heemstraweg 53
6651 KH Druten