(advertenties)
(advertentie)

Rick Simpson is een beroemdheid in de wereld van medicinale cannabis. De Canadees is namelijk min of meer verantwoordelijk voor de herontdekking van wietolie met THC. In de volksmond wordt deze olie ook wel ‘RSO’ ofwel Rick Simpson Oil genoemd. Een begrip, maar Rick heeft ook een waarschuwing voor ons allen.

Dankzij de documentaire ‘Run From The Cure’ uit 2008 werd Rick Simpson in één klap bekend bij het grote publiek. In deze film stelt de Canadees onder meer dat hij zijn eigen hersenletsel én huidkanker genas met wietolie.

Dit betrof een puur wietextract met veel THC. Want volgens Rick is dat de enige manier waarop cannabisolie werkt: full spectrum, dus met alle cannabinoïden uit de wietplant, inclusief THC. En bij kanker is die laatste cannabinoïde zelfs nog belangrijker, zo stelt hij.

[tekst gaat verder onder deze video met een interview met Rinus Beintema, Wernard Bruining en Rick Simpson]


LEES OOK:


‘Beware of scammers’

Rick Simpson werd niet steenrijk geworden van zijn (her)ontdekking van de medicinale kwaliteiten van wietolie. Integendeel; hij wil juist dat er zoveel mogelijk mensen van kunnen profiteren. Daarom deelt hij graag zijn kennis over cannabis met de rest van de mensheid.

Goed, voor een lezing hier of daar zal hij wel wat krijgen. De schoorsteen in Canada moet ook roken. Maar een miljoenenbedrijf met mediwiet zoals die nu uit de grond schieten in de VS en Ricks thuisland Canada is het niet geworden.

Kortom, Rick Simpsons drijfveer is niet geld. Maar zoals jullie wel weten zijn er wel een hoop aasgieren die financieel willen meeliften op de (medicinale) cannabis hype. Profiteurs die zelfs niet aarzelen om de naam van Rick Simpson te misbruiken.

Nou, daar heeft Rick zelf wel wat over te zeggen ook:

RSO is slechts een term

Wat moet je nu met deze info? Wel, een ieder die de wereld van medicinale wietolie betreedt, komt vroeg of laat de term RSO tegen. Het is dan goed te weten dat RSO slechts een van de termen is voor een puur, onverdund wietextract. Dankzij Rick Simpson is dat heilzame extract weer onder de aandacht gekomen en weten we hoe je het maakt. Meer niet.

Wil je meer weten over wietolie? Bekijk dan een van onderstaande artikelen op Mediwietsite:

 

[openingsfoto: Bob Rootsman]