(advertenties)
(advertentie)

Een Britse man is onlangs zwaar op de vingers getikt voor het kweken van 60 wietplanten in zijn huis. De 80-jarige bejaarde zei dat hij de wet bewust overtrad om zijn leven te redden.

Philip Antony (Tony) Bevington uit Camborne in het Verenigd Koninkrijk lijdt aan ernstig nierfalen. De 80-jarige Brit kweekte daarom wiet om zichzelf te behandelen. Dit ondanks meerdere waarschuwingen van de politie.

“Ik weet dat ik de wet overtreed met wiet kweken, maar de wet zoals die er nu uitziet is onzin”, zei Bevington tegen Cornwall Live. “Ik handel niet in drugs. Ik ben er heel open over. Toen politieagenten naar mijn huis kwamen en me vroegen of ik cannabis kweekte, gaf ik het toe en leidde hen er meteen naartoe. Ik steel geen elektriciteit zoals drugsdealers dat doen. Het was allemaal open en bloot”.

Politie ruimt planten

De eerste keer dat de politie aan zijn deur aankwam, zei Bevington dat ze beleefd waren en na een ​​waarschuwing weer vertrokken. Het volgende bezoek verliep anders. “Toen ze voor de tweede keer kwamen waren ze behoorlijk agressief. Ze vertelden dat als ze weer naar mijn huis moesten, ze om 3 uur ’s nachts zouden komen om mijn deur in te slaan.”

De politie bevestigt dat ze Bevington sinds november twee keer bezochten en ongeveer 60 wietplanten uit het pand verwijderden. Ook is Bevington meegenomen naar het bureau. “Politieagenten vervullen hun plichten volgens de wet, die stelt dat het een strafbaar feit is om drugs te bezitten, te cultiveren of leveren. Daarom nemen wij passende maatregelen”,  aldus een woordvoerder.

“Hoewel we begrijpen dat de legalisatie van wiet voor medische redenen nog steeds onderwerp is van veel discussies, is het een zaak voor de overheid, niet voor de politie”, vervolgt de woordvoerder.


LEES OOK:


Niet stoppen


Bevington was 20 jaar lang boer in Helston tot zijn eerste vrouw stierf en hem en twee kinderen achterliet. Hij zegt dat cannabis, die hij als jongere man rookte, pijn elimineert en zijn lichaam in evenwicht brengt.

Met die werking in zijn achterhoofd, ging Bevington CBD-olie proberen. Dat is inmiddels legaal in het VK. Helaas deed dit niets voor zijn ziekte waarna de voormalige boer en docent landbouw wat onderzoek deed naar medicinale wiet.

Hij besloot zijn eigen voorraad cannabis te kweken zodat hij kon experimenteren met diverse CBD- en THC-verhoudingen. Deze experimentele thuisteelt had wél effect. Bevington zegt dat THC en CBD helpt tegen de symptomen van nierfalen. De aandoening waar hij twee jaar mee werd gediagnosticeerd en waar geen remedie voor is. De bejaarde man heeft geen pijn meer en kan weer normaal functioneren. Hij gelooft dat cannabis kan helpen om nog 10 jaar te leven.

“Ik heb mijn eigen medicijn gekweekt om mijn leven te redden. Er zijn veel meer schadelijke medicijnen in Camborne, laat een oude man die toch binnenkort sterft met rust. Ik geniet van het leven en dit is een medicijn dat mij daarbij helpt.”

Bevington wil niet graag een derde keer de wet trotseren en zegt dat hij voorlopig vertrouwt op vrienden die wiet kweken. Hij is geenszins van plan te stoppen met het gebruik van medicinale wiet.

“Tegen mensen die zeggen dat cannabis een illegale drug is, zeg ik dat het beter is om illegaal te leven dan legaal dood te gaan.”

[Openingsfoto: schermafbeelding uit video Cornwall Live]