(advertenties)
(advertentie)

Op Mediwietsite vind je de nodige artikelen over het eten en drinken van voedingsmiddelen die zijn verrijkt met cannabis. De zogenaamde ‘edibles’. Wil je daar op een leuke manier meer over weten? Bekijk dan – naast de artikelen op onze site natuurlijk – ook naar ‘Cooked With Cannabis’ op Netflix.

Medicinale cannabis hoef je absoluut niet te roken. Er bestaan diverse toedieningsvormen die vele malen effectiever zijn, zoals voedingsmiddelen verrijkt met wiet. In Nederland blijft deze methode nog wat achter op alternatieven zoals verdampen en wietolie. In de VS is dat een ander verhaal.

Van BBQ tot haute cuisine

Recreatief en medicinaal cannabisgebruik zijn gelegaliseerd in het overgrote deel van alle Amerikaanse staten. Het consumeren van edibles is hierdoor de normaalste zaak van de wereld geworden. En dat biedt ruimte voor culinaire experimenten met cannabis. Precies wat ‘Cooked With Cannabis’ laat zien.

In deze nieuwe Netflix-serie tonen chef-koks dat je wiet in veel meer producten kan verwerken dan spacecake en brownies. Cooked With Cannabis laat heerlijke gerechten voorbijkomen voor tal van gelegenheden. Dat gebeurt aan de hand van verschillende thema’s: van BBQ, wereldgerechten, futuristisch en huwelijksfeest tot psychedelisch, comfortfood en haute cuisine.


LEES OOK:


Leerzaam maar vooral erg leuk

Toegegeven, de serie is er vooral ter vermaak. Dat neemt niet weg dat er een hoop valt te leren over het verwerken van (medicinale) cannabis in allerlei heerlijke gerechten.

Hoe de chefs dat doen verschilt per keer. De ene voegt veel THC toe aan het voorgerecht en gebruikt voor de overige gangen vooral CBD. Anderen gebruiken veel THC in elke gang. In ieder geval bevat elk gerecht 2 tot 4 mg THC.

Dat blijkt overigens een hele uitdaging voor de juryleden. Die moeten soms wel negen gangen beoordelen. Maar ook tijdens het bereiden ontstaan hilarische momenten. Soms moet de productie alle garagedeuren van de studio openen omdat iedereen bedwelmd raakt. Presentatrice Ricki Lake verbaast haar gasten met een mooie anekdote. Ze vertelt dat zij een keer uit een restaurant is weggedragen omdat de edibles haar even teveel werden.

10.000 dollar

De jury bestaat overigens uit de bekende cannabis-chef Leather Storrs en zangeres en chef-kok Kelis. In Nederland is Kelis vooral bekend om haar hit Caught out there. Wat velen niet weten is dat zij afstudeerde aan de beroemde kookschool Le Cordon Bleu in Parijs. In iedere aflevering krijgen de twee hulp van een aantal beroemde proevers.

De drie kandidaten koken iedere aflevering in een beperkte tijd hun gerechten. Vergelijkbaar met ons eigen Heel Holland Bakt. De chefs moeten tevens 24 uur van tevoren hun eigen cannabisbasics maken om mee te koken. Wietboter dus, of wiet-kookolie. De winnaar gaat naar huis met 10.000 dollar.


ZIE OOK: