(advertenties)
(advertentie)
Sommige vrouwen hebben naarmate ze ouder worden een steeds minder actief seksleven. Soms komt dit voort uit de sleur van het dagelijks leven: een langdurige relatie, kinderen, werk en vermoeidheid. Bij andere vrouwen heeft het te maken met de overgang en wéér andere vrouwen zijn frigide. Cannabis kan het keerpunt zijn!

Oestrogeen, het vrouwelijk geslachtshormoon

Het vrouwelijk hormoon oestrogeen reageert anders op THC dan testosteron. Vrouwen zijn gevoeliger voor de werking van cannabis dan mannen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 30% meer te zijn. Ook reageren vrouwen anders op cannabis. Zo blijven de beruchte vreetbuien bij vrouwen vaker uit dan bij mannen. Een blowtje zorgt er dus in ieder geval niet voor dat de kilo’s eraan vliegen.

Gelukkig maar, want die kilo’s maken vaak dat vrouwen ook minder behoefte aan seks krijgen. Dat komt dan voort uit ontevreden zijn met het eigen lichaam en onzekerheid.

Lekker ontspannen

Zeker voor vrouwen is het erg belangrijk om ontspannen te zijn als het gaat om seks. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Er zijn vrouwen die juist een orgasme inzetten om te ontspannen, maar veel vrouwen bereiken hun hoogtepunt niet wanneer ze stress ervaren. Een kleine hoeveelheid THC kan een boel zorgen wegnemen, je gaat je er relaxter door voelen en bent beter in staat om je zorgen even los te laten. Hierdoor komt er ruimte in je hoofd voor bijvoorbeeld seksuele gedachtes.

Let op: het is gezien de gevoeligheid van vrouwen belangrijk om niet te veel tot je te nemen van dit cadeautje van moeder natuur. Wanneer je dat wel doet zal je je beslist super relaxt voelen, alleen tussen de lakens blijft het dan waarschijnlijk erg rustig…

Cannabis kan wonderen verrichten voor een ingedut seksleven… [beeld: Aleynikov Pavel/Shutterstock]

Het libido van de vrouw

Wanneer je denkt dat je libido compleet verdwenen is, kan cannabis je helpen dit terug te vinden. Natuurlijk word je niet spontaan heel opgewonden wanneer je een blowtje hebt gerookt. Jullie moeten de boel natuurlijk wel een beetje aanwakkeren. Soms is dit wanneer het libido al een tijdje weg is, weer even zoeken. Maak dat zoeken leuk en ontdek elkaar weer zoals je deed toen je elkaar net leerde kennen. Doordat je onder invloed van THC lekker ontspannen bent, kun je onzekerheden en zorgen loslaten en optimaal genieten van het moment.

Vaginisme

Wanneer een vrouw last heeft van vaginisme, heeft dit eigenlijk altijd een onderliggende oorzaak. Hierbij kun je denken aan trauma, maar gelukkig hoeft dit niet altijd de oorzaak te zijn. Ook het niet genoeg stimuleren van de clitoris kan ervoor zorgen dat een vrouw niet opgewonden raakt en zij de bekkenbodem onbewust extreem aanspant.

Wanneer vaginisme voortkomt uit stress en te weinig stimulatie, moet dit te tackelen zijn. Door gebruik te maken van de geestverruimende werking van cannabis en hiermee geestelijk én lichamelijk te ontspannen, kun je de remmen losgooien. Wanneer een man niet goed weet hoe hij een vrouw echt kan opwinden, kan zij dit natuurlijk ook best zelf doen. Juist dat kan heel opwindend zijn.

Glijmiddel

Wanneer de geest meewerkt en de vagina niet, kun je glijmiddel inzetten. Kies dan niet voor zomaar een glijmiddel dat enkel zorgt voor het vochtig maken, maar voor een die ook nog stimuleert. Cannabis glijmiddel heeft die werking. Het ontspant de vagina en stimuleert de aanmaak van het lichaamseigen glijmiddel. Daarbij kan het ook bijdragen aan het beleven van een intenser orgasme, of meerdere natuurlijk!

Ook is dit glijmiddel een zeer goede remedie tijdens de overgang. Vrouwen in de overgang hebben vaak te maken met een algehele vaginale droogte. Bij hen kan het preventief insmeren van de vagina met dit glijmiddel ervoor zorgen dat de slijmvliezen vochtig blijven en het libido meer op peil.

Meer genieten met cannabis

Natuurlijk hoef je geen problemen met je libido te hebben, of last te hebben van andere vaginale klachten om je seksleven te boosten met behulp van cannabis. Op deze manier meer genieten, dat is iedereen gegund.

Fijne Goede VRIJ-dag(en)… maak er wat moois van!

[openingsbeeld:  Lifestyle discover/Shutterstock]