(advertenties)
(advertentie)
Ben je toe aan iets anders of lijdt je seksleven (te veel) onder een ziekte of aandoening? Dan is het tijd om je te verdiepen in glijmiddel gemaakt van cannabis. Dit glijmiddel is namelijk méér dan enkel een glijmiddel… Alle info plus een handig do-it-yourself recept!


De werking

Cannabis heeft wanneer je het bijvoorbeeld rookt of verdampt, een ontspannende werking op de geest. Deze werking heeft het ook op de vagina. Het hele gebied ontspant bij gebruik van dit glijmiddel. Dat is niet het enige wat het doet, want door die ontspanning draagt het ook bij aan de aanmaak van ons lichaamseigen glijmiddel.

Niet onbelangrijk

Het gebruik van cannabis glijmiddel dient een praktisch doel, namelijk het vochtig maken en houden van de vagina. Maar alleen praktisch is het niet: het versterkt de algehele seksuele ervaring, zowel voor de vrouw als voor de man. Toch schijnt het voor vrouwen net wat intenser te werken.

Hoe dan?

Wanneer je het glijmiddel aanbrengt op de schaamlippen en de binnenwanden van de vagina, zal het hele gebied al snel ontspannen. Tegelijkertijd wordt alles ook net een beetje gevoeliger, waardoor er makkelijker een orgasme bereikt wordt en iedere aanraking intenser is. Ook mannen zullen, mogelijk in iets mindere mate, deze werking mogen ervaren. Beide partijen kunnen meerdere orgasmes krijgen tijdens een vrijpartij, maar ook voor zelfbevrediging is het zeer geschikt.

Het gebruik

Het cannabis glijmiddel wordt topisch (plaatselijk) aangebracht. Dit kan zijn in de vorm van een spray, maar ook het gebruik van crème is een optie. Ongeveer 15 minuten voor je wilt beginnen, breng je het aan. Dan ben je verzekerd van een optimale werking. Natuurlijk laat seks zich niet altijd inplannen, dus smeer/spray bij die spontane acties ook jezelf lekker in.

Een beetje olie erop doet soms wonderen…

Cannabinoïden

De cannabinoïden in het canna-verrijkt glijmiddel werken als een lokale verdoving. Dus het werkt enkel op de plaatsen waar het aangebracht is. Dus op die lichaamsdelen waar pijn aanwezig is, of gespannen spieren. Aangezien de vagina behoorlijk krachtige spiergroep heeft, zou het mogelijk ook iets kunnen doen bij vrouwen die kampen met vaginisme.

Bij het vrouwelijk geslachtsorgaan doen de cannabinoïden ook nog andere dingen. Het voortplantingsorgaan van de vrouw bevat veel cannabiboïde receptoren. Cannabis glijmiddel vult dit mooi aan, waardoor de productie van natuurlijk glijmiddel gestimuleerd wordt.

Een vrouwelijk afrodisiacum

Daar komt dit glijmiddel aardig dicht bij in de buurt. Zeker wanneer je openstaat voor orale inname van cannabis, zou de combinatie van deze twee voor een ware extase kunnen zorgen.

Aandachtspuntje!

Mocht je condooms gebruiken als anticonceptie, dan is het belangrijk om te weten dat deze olie niet goed samengaat met latex. Je zou ervoor kunnen kiezen om latex-vrije condooms aan te schaffen, maar ook zonder daadwerkelijke penetratie is de seks geweldig met dit goedje. In het geval van zelfbevrediging, is er sowieso geen probleem.

Verkrijgbaarheid

Wanneer dit product geproduceerd wordt door grotere bedrijven in de seksindustrie, worden er vaak chemische toevoegingen gebruikt. Die gebruik je natuurlijk liever niet down under. Daarbij is het op dit moment nog niet, of moeilijk verkrijgbaar op de Nederlandse markt.

DIY cannabis glijmiddel

Wil jij gaan experimenteren met dit product, dan is het tijd om de keuken in te duiken. Een ‘Do It Yourself’ activiteit dus. Zorg ervoor dat je in het bezit bent van een slow cooker, een constante temperatuur is namelijk van groot belang bij het bereiden van dit product. Qua tijd, mag je er ook gerust een halve dag voor uitrekken om het eindproduct uiteindelijk in handen te hebben. Dat is lang, maar het is zeker het wachten waard!

Ingrediënten:

16-18 gram koudgeperste kokosolie
18 gram gedecarboxyleerde toppen, of 1 gram hasj
1 eetlepel vloeibare zonnebloem lecithine

De bereidingswijze stap voor stap:

Begin met het verhitten van de kokosolie en voeg de toppen (of hasj) en lecithine toe. Laat de olie NIET koken, dit voorkom je door regelmatig te blijven roeren. Laat het geheel een uur of 3 a 4 in de slow cooker zitten. Door de toppen zo lang mogelijk THC te laten lekken in de olie, verkrijg je meer cannabinoïden.
Wanneer je wilt, kun je ook tussendoor zelf testen of de olie al klaar is. Dit doe je door er een heel klein beetje uit te scheppen met een lepel, wat af te laten koelen en het op je huid te smeren. Wanneer je voelt dat het de huid wat verdoofd, heb je de juiste sterkte bereikt.

Ben je tevreden over het resultaat? Dan kun je de slow cooker uitschakelen, of de pan van het vuur halen.
Laat de olie afkoelen en giet hem daarna in navulbare (spray)flesjes. Het beste bewaar je de olie op een koele en donkere plek, zoals bijvoorbeeld de koelkast. Hierdoor blijft de houdbaarheid gewaarborgd.

Klaar voor gebruik

Je zelfgemaakte canna-glijmiddel is klaar, tijd om het te gaan uitproberen! Experimenteer zelf met de hoeveelheid die voor jou (en je partner) prettig voelt. Beter beginnen met een kleine hoeveelheid en dat wat opvoeren, dan dat je ineens teveel gebruikt en het averechts werkt.

Veel plezier!

[illustraties:  Aleynikov Pavel/Shutterstock, foto: Roxana Gonzalez/Shutterstock]