(advertenties)
(advertentie)
In Amerika zijn edibles razend populair. Mediwiet in een eetbare vorm is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook nog eens lekker! Er zijn eindeloos veel manieren om wiet in je eten te verwerken. Je kunt er sap van maken,  thee of een lekkere taart. Medicinale wiet kun je ook in een smakelijke snack verwerken. Kijk maar eens naar dit recept voor een heerlijk medicinaal cannabis knoflookbrood.

Ingrediënten

  • Brood – neem een heel brood dat jij lekker vindt. Het kan een mooi stokbrood zijn, een rustiek Italiaans brood of een gewoon brood uit de supermarkt.
  • Wietboter – afhankelijk van de grootte van je brood heb je twee tot 4 flinke soeplepels nodig. Heb je nog geen wietboter in de koelkast? Kijk dan hier hoe je dat maakt.
  • Knoflook – pak 3 of 4 grote tenen knoflook. Hak deze alvast fijn.
  • Peterselie – een flinke soeplepel gehakte peterselie.
  • Parmezaanse kaas (optioneel) – geraspte parmezaanse kaas is een optionele toevoeging op dit recept.

Bereiding

Verhit je oven tot ongeveer 175 graden Celsius. Snijd ondertussen het brood horizontaal doormidden.

Mix de wietboter, gehakte knoflook en peterselie in een kom. Smeer daarna de broodhelften in met het botermengsel.

Leg de broodhelften met de boterkant omhoog op een bakplaat. Zet het geheel 10 minuten in de oven.

Haal de bakplaat uit de oven en besprenkel (indien gewenst) de broodhelften met de geraspte parmezaanse kaas.

Zet het geheel zo hoog mogelijk terug in de oven. Laat het nu 2 tot 3 minuten op hoge temperatuur grillen tot de randen van het brood geroosterd zijn. Let goed op! Het brood kan snel verbranden.

Haal de broden uit de oven. Laat ze een minuutje afkoelen en haal ze van de bakplaat.

Snijd de broden in plakken van ongeveer 2,5 centimeter en serveer ze direct.

Smakelijke medicatie!

[Openingsfoto: shutterstock/Joe Gough]