(advertenties)
(advertentie)
Je kunt cannabis op allerlei manieren binnenkrijgen. Door het te roken of verdampen, onder de tong te druppelen of te verwerken in een lekker gerecht. Helaas voor veel vegetariërs en veganisten zijn deze recepten vaak op basis van boter of melk; hoewel wij ook al eerder een vegetarisch wietrecept deelden. Toch is het fijn om een fles cannabis amandelmelk in huis te hebben om élk cannabis-recept met melk, veganistisch te kunnen maken.

Veelzijdig veganistisch

Je las het waarschijnlijk al in de intro, je kunt met cannabis amandel-melk alle recepten met melk veganistisch maken. De ‘gewone’ melk in het recept vervang je simpelweg met amandelmelk. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de Canna-latte machiatto. Eigenlijk is deze cannabis amandelmelk een musthave voor elke veganist en niet-veganist.

Benodigdheden

 • Blender
 • Kleine steelpan
 • Cacaozeef of kaasdoek
 • 70 gram amandelen
 • 700ml water
 • 1-4 gram gemalen cannabis, afhankelijk van tolerantie, gebruikt materiaal en medicinale wens

Bereidingswijze

Laat de amandelen acht uur in water weken (een nachtje is ook goed), giet het water af en spoel de amandelen schoon voor je met de bereiding begint.

 1. Maal de amandelen en het water samen in de blender totdat het lijkt op melk.
 2. Zeef de amandelmelk met de cacaozeef of kaasdoek.
 3. Doe de gezeefde amandelmelk in de steelpan en breng het licht aan de kook.
 4. Voeg de gemalen cannabis toe aan de melk en zet het vuur zachter. Laat dit twee uur zachtjes sudderen terwijl je regelmatig roert.
 5. Haal de pan van het vuur, koel de melk af en serveer. Of gebruik de cannabis amandelmelk als vervanger van melk in elk recept.
[Openingsfoto: shutterstock/Looker_Studio]