(advertenties)
(advertentie)
Wanneer je voor het eerst cannabis kweekt loop je dikwijls tegen onvoorziene obstakels of probleempjes aan. Dan kan het deskundige advies van onze Mediwietforum leden uitkomst bieden. Daarnaast is het forum met een kleine 3000 leden ook een fijne online plek om te praten over allerlei mediwiet gerelateerde zaken. En (kweek)advies géven wordt helemaal gewaardeerd!

Buiten kweken

Het is zover, het buitenkweek-seizoen is in volle gang! Tuinen en balkons vullen zich langzaamaan met het heerlijk geurende groene goud van hoge medicinale waarde. Veel kwekers weten goed wat ze doen, maar meer dan ooit zijn er mensen tussen die voor het eerst een wietplantje kweken.

Zij zagen online (bijvoorbeeld bij Mediwietsite) de voordelen van het gebruik van medicinale cannabis of raakten er via een andere weg mee bekend. Vervolgens duurt het niet lang voor zij erachter komen dat zelf kweken veel goedkoper is dan het kopen van cannabis(-olie) en dat het kweken op zích al therapeutisch is. Daarnaast is het voor veel patiënten belangrijk een schoon product te gebruiken, en wat is er schoner dan de onbespoten ‘groenten’ uit eigen tuin?

De meeste Nederlanders kweken hun cannabis in de zomer buiten, omdat het binnen éigenlijk niet is toegestaan. [Foto: shutterstock/TOM KAROLA]

Veel te leren

In Nederland is het officieel niet toegestaan binnen cannabis te kweken (al raden wij aan het wél te doen, zolang het voor eigen medicinaal gebruik is),  dus doen de meesten het buiten. In tegenstelling tot binnen, krijg je bij het buiten kweken te maken met weersomstandigheden, ongedierte en andere ongewenste bezoekers (zoals die in het blauw). Afijn, voor een beginner valt er in elk geval genoeg te leren op het gebied van cannabis kweken.

Helaas heb je daar niet echt de tijd voor als je planten al buiten staan te groeien. Vaak moeten er snel beslissingen worden genomen. ‘Ga ik toppen of niet? Hebben de planten extra voeding nodig of juist teveel gekregen?’ Zeker beginnende kwekers hebben vaak genoeg cruciale momenten waarop wat raad van een ervaringsdeskundige opheldering zou kunnen bieden.

Voor beginnende kwekers met een dilemma kan het oordeel van een ervaringsdeskundige uitkomst bieden. [Foto: shutterstock/ShutterstockProfessional ]

Kweekverslagen

Door een verslag bij te houden van je kweekcyclus op ons Mediwietforum, geef je andere bezoekers de kans om je bij te staan met raad en daad. Zij kunnen aan de hand van foto’s of een uitgebreidere uitleg van problemen of obstakels een gedegen advies vormen, gebaseerd op hun eigen ervaring of inzicht.

Inmiddels is het Mediwietforum de 3000 leden ruim gepasseerd, en is er ‘van alles wat te vinden’ op het forum. Voor elk dilemma en alle vragen is er dus wel een Mediwietforum-ervaringsdeskundige. Schroom dus niet, meld jezelf aan op het Mediwietforum en maak een kweekverslag aan onder de rubriek ‘Buiten kweken‘ of, indien je binnen kweekt onder ‘Binnen kweken‘. Dan zorg jij, samen met meer dan 3000 Mediwietforum-leden, dat jouw buiten kweekcyclus dit jaar gegarandeerd een succes wordt.

[Openingsfoto: svtdesign/Kojin]