(advertenties)
(advertenties)
Steeds meer ziekten worden succesvol behandeld met wietolie of een andere vorm van medicinale cannabis. Daarbij gebeurt het ook meer dat patiënten hun eigen cannabis-medicijn kweken en bereiden. Het geeft ze zekerheid over hun product, maar het proces is al therapeutisch op zich.

Medicinale cannabis

De medische gemeenschap en miljoenen patiënten wereldwijd leren de laatste tijd over de heilzame werking van cannabis. Hoewel het al duizenden jaren wordt gebruikt, is de plant de laatste paar jaar weer aan een opmars bezig.

Goede wietolie maak je het liefst zelf of haal je bij een caregiver-stichting, zoals de verschillende Social Clubs. [Foto: shutterstock/Photosampler]

Van posttraumatische stressstoornis tot chronische pijn, epilepsie, autisme, fibromyalgie, steeds meer ziekten blijken met cannabis te behandelen.

Wietolie of een andere manier van cannabisgebruik zorgt bij veel patiënten voor een betere levenskwaliteit, minder pijn en symptoombestrijding bij hun ziekte.

Sommige ziekten zoals de ziekte van Crohn lijken zelfs compleet te genezen door cannabis en ook bij de behandeling van kanker lijkt wietolie steeds vaker een belangrijke factor.

Cannabis-medicijnen

Échte cannabis-medicatie is moeilijk te vinden. Wietolie met THC is namelijk illegaal en wordt daarom alleen via bepaalde stichtingen verstrekt of door criminelen aangeboden. Twee apotheken in Nederland verkopen het middel ook, maar erg zwak, duur en gemaakt van bestraalde Bedrocan-wiet.

Als je geen lid wilt worden van zo’n Social Club of caregivers niet vertrouwd – of je wilt gewoon zeker weten wat je inneemt – kun je het beste je eigen wietolie maken. Dit is namelijk een zeer therapeutische bezigheid en geeft je de controle over je eigen ziekte terug. Zoals cannabisgoeroe Wernard Bruining altijd zegt: ‘het haalt je uit de slachtoffer-rol en geeft je de regie over je eigen ziektebeeld.’

Therapeutisch kweken

Het maken van wietolie kan dan een therapeutische bezigheid zijn, een betere therapie dan het kweken van een plant is er niet. Wanneer je zelf je eigen medicinale cannabis kweekt maak je van dichtbij mee hoe een organisme groeit, bloeit en zich klaarmaakt om jouw behoefte te mogen vervullen.

Je krijgt dan niet alleen de therapeutische voordelen van je medicijn, maar ook die van het kweken ervan. Cannabis kweken is niet moeilijk en een zeer dankbaar. Soms lijkt het wel of alleen in de buurt zijn van cannabisplanten al een heilzame werking heeft.

Zelf medicinale cannabis kweken is therapeutisch en verzekert je – indien je het goed doet – van een schoon product. [Foto: shutterstock/271 EAK MOTO]

Dus probeer het! Gooi wat zaadjes in de grond of schaf een Mediwietsite kweekkast aan en begin met je kweekavontuur. De kans is groot dat je er verzot op raakt en niet anders meer wilt. Niet alleen is zelfgekweekte wiet vaak smaakvoller en een beter medicijn, ook het kweken ervan draagt dus bij aan je behandeling.

Benieuwd wat je als kleine thuiskweker wel of niet mag? Lees dan dit artikel van advocaat Mr. Veldman. Alles over het kweken van je eigen medicijn vind je hier en beginners doen er goed aan om eerst dit even door te lezen.

[Openingsfoto: shutterstock/amatrenko]
(advertenties)