(advertenties)
(advertentie)

Steeds meer ziekten en aandoeningen worden met succes behandeld met wietolie of een andere vorm van medicinale cannabis. Opvallend is daarbij dat patiënten er in toenemende mate voor kiezen hun eigen cannabis te kweken en bereiden. Zelf telen geeft zekerheid over het product, maar het kweken is op zichzelf al therapeutisch.

Medicinale cannabis

De medicinale-cannabis gemeenschap en miljoenen patiënten wereldwijd, leren de laatste jaren steeds meer over de heilzame werking van cannabis. Hoewel het kruid al duizenden jaren wordt gebruikt, is de cannabisplant het laatste decennium duidelijk weer in opmars.

Goede wietolie maak je het liefst zelf of haal je bij een caregiver-stichting, zoals de verschillende Social Clubs. [Foto: shutterstock/Photosampler]

Van posttraumatische stressstoornis tot chronische pijn, epilepsie, autisme en fibromyalgie. Steeds meer ziekten en lichamelijke en geestelijke ongemakken blijken goed met cannabis te behandelen.

Wietolie of een andere manier van cannabisgebruik zorgt bij veel patiënten voor een betere levenskwaliteit, minder pijn, pillengebruik en symptoombestrijding bij hun ziekte.

Sommige ziekten zoals de ziekte van Crohn lijken zelfs compleet te genezen door cannabis. Ook bij de behandeling van kanker lijkt wietolie steeds vaker een belangrijke factor. Is het niet tegen de kanker zelf, dan wel tegen de nare gevolgen van reguliere therapieën zoals chemokuren en bestralingen.

Cannabis-medicijn

Échte cannabis-medicatie is moeilijk te vinden. Wietolie met THC is namelijk illegaal en wordt daarom alleen via bepaalde stichtingen verstrekt of door criminelen aangeboden. Enkele apotheken in Nederland verkopen het middel ook maar die cannabis-medicatie is vaak zwak, duur en gemaakt van bestraalde Bedrocan-wiet.

Als je geen lid wil worden van een zogenaamde Cannabis Social Club, de coffeeshops schuwt, of je wil gewoon zeker weten wat je inneemt. Dan kun je ook zelf je eigen wietolie maken. Het kweken van een eigen wietplant en het maken van je eigen medicijn daarvan, is namelijk een zeer therapeutische bezigheid en geeft je de controle over je eigen ziekte terug. Zoals cannabisgoeroe Wernard Bruining altijd zegt: ‘het haalt je uit de slachtoffer-rol en geeft je de regie over je eigen ziektebeeld.’

Therapeutisch kweken

Het maken van wietolie kan dan een therapeutische bezigheid zijn, en een betere therapie dan het kweken van een plant is er niet. Wanneer je zelf je eigen medicinale cannabis kweekt, maak je van dichtbij mee hoe een organisme groeit, bloeit en zich klaarmaakt om te bloeien en daarmee jouw medicijn te produceren.

Je krijgt dan niet alleen de therapeutische voordelen van het medicijn zelf, maar ook die van het kweken ervan. Het paradoxale van motivatie, is namelijk dat dat pas komt na actie. gelukkig is cannabis kweken niet moeilijk en een zeer dankbare klus. Soms lijkt het wel of alleen in de buurt zijn bij cannabisplanten al een heilzame werking heeft.

Zelf medicinale cannabis kweken is therapeutisch en verzekert je – indien je het goed doet – van een schoon product. [Foto: shutterstock/271 EAK MOTO]

Dus probeer het! Gooi wat zaadjes in de grond of schaf een Mediwietsite kweekkast aan en begin met je kweekavontuur. De kans is groot dat je er verzot op raakt en niet anders meer wil dan zelf kweken. Niet alleen is zelfgekweekte wiet vaak smaakvoller en een beter medicijn, ook het kweken ervan draagt dus bij aan je behandeling. En dan hebben we het nog niet eens over het enorme prijsvoordeel van zelfgekweekte cannabis gehad.

Benieuwd wat je als kleine thuiskweker wel of niet mag? Lees dan dit artikel van advocaat Mr. Veldman. Alles over het kweken van je eigen medicijn vind je hier en beginners doen er goed aan om eerst dit even door te lezen.

[Openingsfoto: shutterstock/amatrenko]