(advertenties)
(advertenties)

Heb je alles geprobeerd om meer te bewegen, maar wil de motivatie maar niet blijven hangen? Dan kan cannabis je wellicht wellicht helpen, en je aansporen tot actie. Jazeker, wiet is niet alleen goed voor ontspanning maar ook een geweldig hulpmiddel bij ínspanning. Kortom: 4x actiever leven met cannabis!

Cannabis is een heilzame en gezonde plant die bijdraagt aan een actief leven. Toch zullen veel mensen het gebruik ervan vooral associeren met óntspanning. Onterecht, want wiet kan ook een belangrijke rol spelen in een gezonde, actieve levensstijl waarin voeding, evenwichtig (werk)leven én fysieke activiteiten hand in hand gaan. Ontdek hier vier manieren waarop wiet jouw actieve levensstijl boost.

#1: Met voldoende rust

Om te beginnen; hoe vaak je ook traint of gezond eet… voldoende rust is een essentieel ingrediënt voor een goede gezondheid. Wiet, en dan vooral indica of indica-dominante hybrides, brengen ons in een staat waarin we gemakkelijk ontspannen en kunnen afdrijven naar dromenland. Of het nu gaat om power naps of om een ​​volledige nachtrust; wiet helpt je in slaap, zodat je weer volledig opgeladen bent voor actie!

LEES OOK: 4 wietsoorten voor als je een nacht écht goed moet slapen

#2. Bij je yogalessen

Steeds meer yogastudio’s in landen waar wiet volledig legaal is, betrekken het medicinale roesmiddel bij hun lessen. Met name microdoseringen zijn in trek. Het is natuurlijk niet de bedoeling om knetterstoned aan yoga te doen. Een kleine dosis daarentegen kan de prestaties aanzienlijk verbeteren.

Combineer de kleinste hoeveelheid cannabis eens met een intense yogales of zelfs goede, diepe rekoefeningen. Wiet en yoga zijn gemaakt om te synchroniseren; het zal je helpen de ervaring naar een hoger niveau te brengen.

ZIE OOK: Video – Geniet van een lesje yoga met CBD, THC of beide

Wiet kan een belangrijke rol spelen in een gezonde, actieve levensstijl die voeding, een evenwichtig (werk)leven én fysieke activiteiten combineert [Shutterstock/RomarioIen, bewerkt]

#3. Tijdens de training

Jawel, stoned in de sportschool. Hoewel… het is niet aan te raden om heel erg stoned te worden voordat je naar de gym gaat of deelneemt aan een training. Maar een paar haaltjes van een verdamper om geconcentreerd aan de slag te gaan, ka enorm helpen. Zet als het even kan ook een koptelefoon op met je favoriete muziek, en laat je lichaam meegaan in de flow van de beweging.

Met de juiste soort, kan wiet ook een geweldige motivator zijn. In dit geval wil je hier een sativa-dominante soort gebruiken, en nogmaals: niet te veel. De truc is ervoor zorgen dat je hoofd niet in de wolken komt. Focus is het ultieme doel.

LEES OOK: Deze CBD-producten mogen niet ontbreken bij het sporten

#4. Cooling down

Eindelijk, na een intense training is het tijd om af te koelen en wat pijnlijke spieren te kalmeren. Wrijf CBD of geactiveerde THC-crème op spiergroepen die hard hebben gewerkt. Gebruik een beetje wietolie of damp om snel te ontspannen. Bovendien is wiet is een bekend ontstekingsremmend middel en werkt het goed tegen de pijn

MEER LEZEN: 6 x hoe cannabis de hersteltijd na sporten verkort

[Openingsfoto: Shutterstock/Pavlovska Yevheniia]
(advertenties)