(advertenties)
(advertentie)

Waarschuwing voor ouders met jonge kinderen. Deze video over een zesjarig meisje waar drie jaar geleden een hersentumor werd ontdekt, kan op de traanklieren werken. Gelukkig kent het verhaal een positieve wending. Artsen gaven de kleine Arianna nog 2 jaar, maar door middel van wietolie leeft ze nog steeds en voelt ze zich super!

Maar de video vertelt nog een verhaal. Veel staten in Amerika krijgen namelijk te maken met een nieuw vraagstuk: hoe gaan we het doen met medicinaal cannabisgebruik op school? Gelukkig begint dat probleem zich alweer op te lossen. Steeds meer onderwijsinstellingen zijn bezig met het opstellen van regels zodat kinderen binnenkort ook gewoon op school hun cannabismedicijn kunnen innemen.

Keihard ingehaald

Voor ons Nederlanders maakt dit verhaal nog iets duidelijk. Namelijk dat het kan raar kan lopen in de wereld. Want de Verenigde Staten zijn in 20 jaar tijd getransformeerd van het land dat een oorlog startte tegen cannabis, naar een land waar mediwiet legaal is in 31 staten en D.C. mediwiet. Bovendien is in 9 staten en D.C. ook recreatief gebruik legaal. En ieder jaar komen daar nieuwe staten bij.

Ondertussen staan we in Nederland al ruim 40 jaar stil. Het gedoogbeleid dat in 1976 van start ging, was het startsein voor cannabislegalisatie. Maar zover is het nooit gekomen. Ondertussen is onze overheid nog steeds aan het bakkeleien over de vraag of cannabis wel echt een medicijn is…

Deze video maakt dus ook duidelijk hoe hard ons ooit zo vooruitstrevende land is ingehaald.

En daarom blijft Mediwietsite dit soort video’s delen, om te laten zien dat iedereen jong en oud, toegang moet hebben tot medicinale cannabis.