(advertenties)
(advertentie)

Niet de VS, niet Canada maar Israël loopt al jaren voorop in de cannabiswetenschap. Het land beschikt bijvoorbeeld over het grootste cannabislaboratorium ter wereld. Dat lab staat onder leiding van professor David (Dedi) Meiri en in deze TEDx-presentatie vertelt hij hoe het er voor staat met de zoektocht naar het genezen van kanker. Een zoektocht die voorspoedig verloopt, want wereldleiders bezoeken regelmatig zijn lab om de veelbelovende vooruitgangen te aanschouwen.

Dr. Meiri is geen onbekende op Mediwietsite. In 2016 schreven we ook over zijn onderzoek naar cannabis en kanker. De eerste uitkomsten van het toen grootste onderzoek naar kanker ooit, was dat cannabis de ontwikkeling van kankercellen kan vertragen of zelfs elimineren. In ieder geval bij hersen- en borstkanker. Honderden andere kankervormen zijn zij nog aan het onderzoeken. In 2017 gaven we een update over zijn werkzaamheden.

In deze TEDx-video kan je nu kennismaken met het gezicht achter de naam. Je ontmoet de man die wereldwijd voorop loopt in de zoektocht naar het antwoord op de vraag: kan cannabis kanker genezen?

Tip: Dr. Meiri praat Engels, maar met een accent. Zet daarom ter ondersteuning de ondertitelfunctie van YouTube aan.