(advertenties)
(advertentie)

Op 11 juli deelden we het schrijnende verhaal over Jake Honig en zijn ouders. Jake had veel meer mediwiet nodig dan je in de Amerikaanse staat New Jersey per maand mag gebruiken. Het zette ons aan het denken: hoeveel mediwiet heb jij eigenlijk nodig?

ZIE OOK: Overleden jongetje zorgt voor wetswijziging medicinale wiet

In Nederland zijn weliswaar geen harde regels omtrent maximale hoeveelheden wiet uit de apotheek. We hebben hier wel te maken met een andere,  belemmerende factor. Medicinale wiet in Nederland is namelijk enorm duur en wordt niet meer vergoed door de zorgverzekeraar.

Via de officiele route kost een gram uit de apotheek al gauw 7 euro. Voor wiet uit de coffeeshop ben je vaak meer kwijt. Je betaalt zomaar tussen de 10 en 15 euro voor een gram goede wiet. De enige manier om goedkoper mediwiet te krijgen en een grote voorraad te hebben, is zelf kweken. Maar ja, daar zitten dan weer allerlei risico’s aan verbonden.

Het zette ons aan het denken. Hoeveel mediwiet heb jij eigenlijk nodig per maand? En is het voldoende? Laat de hoeveelheid weten in de poll. En via de comments horen we graag of dit ook haalbaar is voor je.

Hoeveel medicinale wiet gebruik jij per maand?

Bekijk resultaten