(advertenties)
(advertentie)

In de Amerikaanste staat New Jersey heeft gouverneur Phil Murphy een wetswijziging medicinale wiet ondertekend. Deze wijziging is mede naar aanleiding van de overleden Jake Honig; een 7-jarig jongetje dat de strijd met hersenkanker verloor.

Niet elke Amerikaanse staat met legale mediwiet heeft het tot in de puntjes geregeld voor haar inwoners. In de staat New Jersey bijvoorbeeld, mogen patiënten 2 ounces (60 gram) wiet per maand gebruiken. Dat klinkt veel, maar bij sommige zware gevallen is het niet voldoende.

Zo ook voor Jake Honig, die aan hersenkanker leed. In de laatste maanden van zijn strijd, was medicinale wiet het enige middel dat, zonder noemenswaardige bijwerkingen, hielp. Maar 60 gram was lang niet genoeg. En als hij door zijn voorraad was, werd Jake ook nog eens gedwongen tot het nemen van zware, opioïden pijnstillers, zoals oxycodone. Dat middel is onbeperkt verkrijgbaar, maar zorgt voor heftige bijwerkingen.

LEES OOK: Mediwiet en kanker • een startpunt voor patiënten

De familie van Jake klom op de barricades om de maandelijkse hoeveelheid medicinale wiet te verhogen. En dat is precies wat er nu is gebeurd, in New Jersey. De wet is zelfs naar Jake vernoemd, en heet ‘Jake Honig Compassionate Use Medical Marijuana Act’.

In deze video het hartverscheurend verhaal over een dapper mannetje en zijn heldhaftige ouders.