(advertenties)
(advertentie)

Ooit liep ons land wat betreft wietbeleid mijlenver voor. Het gedoogbeleid was geavanceerd en we waren een van de eerste met een medicinaal cannabisprogramma. Nu worden we aan alle kanten ingehaald. Hoe lang duurt het nog voordat Nederland verstandig wordt?

Als je tien jaar geleden op een verjaardag had gezegd dat je in 2019 in twaalf Amerikaanse staten en Washington D.C. thuis mediwiet mag kweken, was je voor gek verklaard. Toch is het zo. En dat niet alleen. Ook in Uruguay en Canada mogen patiënten thuis weken. Zelfs Thailand maakt stappen!

In het ooit zo vooruitstrevende Nederland loopt de klok ondertussen achteruit. Het gedoogbeleid was ooit de eerste stap richting legalisatie. Maar die plannen staan al ruim 40 jaar stil. Ook ons medicinale wietbeleid is al 15 jaar slecht en duur. Patiënten die het heft in eigen hand nemen en thuis een paar wietplantjes kweken voor hun gezondheid, worden keihard aangepakt.

Steeds meer mensen zien dat het zo niet langer kan. Steeds meer gemeentes zien dat het zo niet langer kan. Wanneer ziet de Nederlandse overheid in dat het zo niet langer kan? We maakten er een poll over:


In veel Amerikaanse staten mogen patiënten mediwiet kweken. In Canada en Uruguay mag het. Zelfs Thailand maakt stappen. Hoe lang duurt het nog voordat Nederland verstandig wordt?

Bekijk resultaten

[Openingsfoto: Shutterstock/Lightspring]