(advertenties)
(advertentie)

Jarenlang werd gezegd dat wiet consumenten dom maakt, schizofrenie veroorzaakt en de hersenen beschadigt. Inmiddels weten we wel beter. Wiet is enorm heilzaam, óók voor de hersenen. Dat laat deze infographic in een oogopslag zien.

Zo beïnvloedt wiet het brein

Hersenen zijn de centrale processor van ons lichaam. Ze spelen dus ook een grote rol in het aanpakken van ziektes en aandoeningen waartegen je lijf zich verweert. Wiet heeft een positieve invloed op het brein en draagt zo bij aan herstel tijdens ziekte. Maar ook preventief werkt wiet heilzaam op lichaam en geest. Cannabis heeft dus een grote en veelzijdige invloed op de werking van onze hersenen.

In deze infographic uit de VS zie je hoe wiet het brein beïnvloedt. Hoewel er maar twee cannabinoïden (THC en CBD) zijn toegepast van de ruim honderd, geeft de afbeelding een mooi beeld van de samenwerking.

De oorsprong van die relatie ligt in het endocannabinoïden-systeem. Dit is een mechanisme dat allerlei processen in ons lichaam reguleert. Door de receptoren van dit systeem te triggeren – zoals lichaamseigen stoffen dat ook doen – beïnvloedt wiet het systeem wat zorgt voor allerlei heilzame (en plezierige) effecten.

In onderstaande infographic zie je in één oogopslag waar cannabis – of beter gezegd de cannabinoïden erin – effect heeft in onze hersenen en op welke lichaams- en geestelijke functies dat inwerkt.

 

Bron: Visually en Occnewspaper

[Openingsfoto: shutterstock/Beatriz Gascon J]