(advertenties)
(advertentie)

Is het een wonder dat mensen nu naar cannabis kijken als middel om de slopende effecten van artritis te helpen bestrijden? Nee, natuurlijk niet. In deze korte YouTube video van The Cannabis Experts zien we helder uitgelegd wat en waarom wiet helpt bij beide vormen van artritis en gewrichtsontsekingen.

Wat kan cannabis?

Artritis komt over het algemeen in twee vormen voor. De eerste is Artrose, die meestal gepaard gaat met het ouder worden en waarbij het kraakbeen van de gewrichten zodanig slijt dat de botten tegen elkaar beginnen te schuren. Symptomen van artrose zijn pijn, stijfheid, gevoeligheid, zwelling en verminderde mobiliteit.

Reumatoïde artritis kan op elke leeftijd optreden en wordt veroorzaakt doordat het immuunsysteem ten onrechte gezonde cellen in het lichaam aanvalt, zodanig dat erosie van de botten een probleem wordt. Symptomen van reumatoïde artritis zijn onder meer gewrichtszwelling, zachte gewrichten, vermoeidheid en gewrichtsstijfheid, alsook verminderde mobiliteit.

Er wordt veel onderzoek verricht om het potentieel van cannabis vanuit medisch oogpunt te maximaliseren. Met betrekking tot artritis richt het onderzoek zich op neurotransmitters, receptoren en het endocannabinoïde systeem, het ECS, bij mensen.

Zoals je wellicht weet zit cannabis vol met ongeveer 100 cannabinoïden, waarvan THC en CBD er slechts twee zijn. Tot dusver heeft dat onderzoek een mogelijk verband aangetoond tussen artritis en een afbraak van het ECS.