(advertenties)
(advertentie)

Met 9 weken sinds de omschakeling naar het bekende 12/12 lichtschema, en 7 weken sinds de eerste bloeiverschijnselen, zal de oogst van Dokter Groen niet heel lang meer op zich laten wachten. Tot die tijd gaat het opzwellen van de Dinemed en Candy Dawg Kush toppen gewoon volgens planning. Een update van onze groene kweekdokter. 

Sinds de planten gediefd zijn en de planten niet langer in de hoogte groeien, is het vooral een kwestie van afwachten en kijken hoe de toppen zich ontwikkelen. Uiteraard zorg ik voor voldoende water maar verder valt er meer te kijken dan te vertellen op het moment.

Mandarijnen en braaksel

Hoewel, het wordt steeds duidelijker dat de Dinamed CBD twee behoorlijk verschillende fenotypen kent. Een van het wollige en luchtige soort en de rest gelukkig wat compacter. Het lijkt erop dat de luchtige toppen bij deze soort een recessieve eigenschap is want daarvan heb ik maar één exemplaar. De geur is trouwens wel bij alle planten hetzelfde: heel zoet met een duidelijk mandarijnen-aroma. En dat doet me deugd want daardoor heb ik straks heerlijke cannabis waar bijna alleen CBD in zit; het perfecte toetje na de lunch.

De Candy Dawg Kush heeft trouwens ook een bijzondere aantrekkingskracht op me. Van deze soort heb ik slechts één fenotype kunnen ontdekken, maar dat is dan ook wel meteen een hele vette. De Candy Dawgs ontwikkelen zich allemaal sterk. Toppen die zich het dichtst bij de ledlamp bevinden, laten een paar vette foxtails zien maar de geur is ongelooflijk indringend. Geen mandarijnengeur maar een indringende zure lucht die ergens doet denken aan braaksel. Ik besef me dat dat misschien smerig klinkt maar dat is absoluut niet zo bedoeld. Zo’n indringende lucht geeft een zekere ‘dankness’ of potentie aan, net als de geur van brandstof bij een goede Diesel.

Terug van weggeweest

Ik maak me er in dit stadium van de kweek niet zoveel zorgen meer om, maar herinneren jullie je nog dat ik in de groeifase wat last had van kleine vliegjes in de kast? Het waren varenrouwmuggen, kleine vliegjes die nog het meest op fruitvliegjes lijken. Deze vliegjes kunnen, wanneer het een plaag wordt, behoorlijke schade aanrichten aan wietplanten. Ze leggen hun eitjes in de aarde en knagen aan de wortels.

Ik heb ze bestreden met kaneelwater en legde een laag schelpenzand op de aarde om te voorkomen dat ze in en uit de aarde konden kruipen. Dat hielp want ik heb de etters sindsdien niet meer gezien. Tot gisteren toen ik er ineens weer twee zag rondvliegen vlak bij de ledlamp. Maar goed, zoals ik al zei maak ik me daar nu niet druk meer over. Nog een paar weekjes en dan is het oogsttijd, daar kunnen twee varenrouwmuggen niets meer aan veranderen. Bovendien zou spuiten met kaneelwater in dit stadium de toppen alleen maar verpesten, ik laat de natuur dus gewoon zijn gang gaan.

Over een week ben ik er weer met een nieuw verhaal vanuit mijn Mediwiet kweekkast. Ondertussen zal ik de planten in de gaten blijven houden en blijven bewateren via het Blumat systeem. Tot dan!