(advertenties)
(advertentie)

Candy Dawg Kush en Dinamed CBD verschillen nogal van elkaar. De eerste is een korte bossige indica en de tweede een slanke strekkende sativa. Het maakt deze ronde er in ieder geval niet makkelijker op. Wie zal uiteindelijk zegevieren? Candy Dawg Kush, Dinamed CBD of de varenrouwmuggen waar Dokter Groen tot zijn ongenoegen nu ook mee te maken heeft?

Zo staat het ervoor deze week

Over de Candy Dawg Kush planten kan ik kort zijn. Dat zijn ze zelf trouwens ook. Het gaat goed met deze vier planten. Ik heb ze vorige week aan de bovenkant getopt en aan de onderkant haalde ik twee scheuten weg. Ik paste met andere woorden, de vier toppen per plant training toe. Alle vier de Candy Dawg Kush planten hebben dus vier toppen en die beginnen nu goed uit te lopen.

Deze vier staan achterin mijn CNNBS G-Kit en vullen het oppervlak daar goed met groen. Het zijn mooie korte plantjes met enorme bladeren en dikke stevige stammen. Hoe anders gaat het met de Dinamed CBD planten, deze zijn ielig, hebben nog maar dunne stammen en vullen het kweekoppervlak nog nauwelijks. Dat heeft trouwens niets met de wietsoort zelf te maken hoor, maar des te meer met mijn geëxperimenteer.

Grand Master Level

Vorige week vertelde ik over een nogal aparte manier van toppen die ik op de Dinamed CBD planten heb toegepast. De techniek heet GML-toppen, ik vertelde dat ik geen idee had waar die letters voor staan maar dat is natuurlijk Grand Master Level. De techniek is namelijk vernoemd naar de kweker die hem op YouTube promoot.

In het kort uitgelegd houdt het in dat je een plant kort kunt houden en de zijtakken zich beter zullen ontwikkelen wanneer je de bovenste schutbladeren weghaalt. In tegenstelling tot bij gewoon toppen, hoeft de plant geen nieuwe top aan te maken en zou de techniek minder stress opleveren. Of ik de bladeren te vroeg heb weggehaald of de techniek gewoon niets voor mij is weet ik niet, maar het heeft de planten in ieder geval niet veel goeds gedaan.

Bij nader inzien zal ik de techniek niet meer toepassen. Hoewel het klopt dat het weghalen van de bovenste schutbladeren, de groei in de hoogte tijdelijk stopt, ontneem je ook de plant’s grootste bron van inkomen. Bladeren zetten licht namelijk om in suikers die benodigd zijn voor de groei, en in mijn geval hadden de planten dat hard nodig. Gevolg is dat ze nu best een grote achterstand hebben op de indica’s in de kast, kijk maar eens naar het verschil in stamdikte hierboven.

Komt het nog goed? Jazeker natuurlijk wel, de Dinamed CBD planten blijven sativa’s en die willen nu eenmaal graag de hoogte in. Ik heb inmiddels ook bij deze planten de vier-toppen-per-plant training toegepast zodat alle planten nu nog vier toppen hebben. Eén van de Dinameds mist nu echter zoveel takken en bladeren dat ik daar niet zo’n goed gevoel meer over heb, maar voorlopig zal ik haar laten staan.

Hier zie je haar:

Varenrouwmug

Ik heb weleens meer geluk gehad met een kweekronde. Gisteren ontdekte ik namelijk een aantal fruitvliegen in de kast. Althans dat dacht ik. Bij nader inzien zijn het waarschijnlijk toch varenrouwmuggen, ook wel bekend als rouwvarenmuggen of mineervliegen. In ieder geval zijn het vervelende beesten. Ze brengen niet zoveel schade aan de planten toe, maar hun larven knagen in de aarde aan de wortels.

Om de beestjes te voorkomen kun je het beste de aarde een beetje droog houden en het afdekken met een laagje zand. Bestrijden kan schijnbaar met kaneelwater; dus dat zal ik dan maar doen. De Blumat druppelaars gaan komende week dus even op een zuinig standje. Ik zal de aarde verder afdekken met een laag zand en de planten wat kaneelwater te drinken geven. Volgende week meer; hopelijk hebben de Dinameds dan ook wat van hun achterstand ingelopen.