(advertenties)
(advertentie)
Zondag is de negende editie van Cannabis Bevrijdingsdag in Amsterdam. Daar is aandacht voor recreatieve cannabis, maar ook de medicinale kant van de wietplant wordt gevierd. Er zijn sprekers, stands én masterclasses volledig gericht op de vele gezondheidsvoordelen van cannabis. Kom je ook?

CBD2017

Dat het nodig is, is natuurlijk van de zotte. Maar als je dan toch een ‘Cannabis Bevrijdingsdag’ moet organiseren kan het maar beter een feest zijn. Daarom wordt aanstaande zondag 11 juni in het Flevopark te Amsterdam gefeest voor de bevrijding van cannabis. Het gratis evenement is voor de negende keer met alle liefde georganiseerd door onze vrienden van het VOC en belooft de beste editie tot nu toe te worden.

Medicinale focus

Het evenement wordt, in tegenstelling tot veel andere cannabisevenementen, niet alleen voor het recreatieve gebruik georganiseerd. De vele sprekers op het podium en stands op de hennepmarkt belichten namelijk ook grotendeels de medicinale kant van de plant. Op de hennepmarkt van het festival vind je onder andere:

  • Patiëntenvereniging stichting PGMCG
  • Pura Vida – CBD-producten
  • Cannabliss – Massages (ter plekke) en CBD-producten
  • Enecta – CBD producten

In de Food & Drink-area van CBD2017 vind je naast ‘gewoon lekker eten’ ook Barzusa uit België. Zij komen met hennep-waterijsjes en -superfoods het festival voorzien van een leuke diëtaire henneptouch.

Sprekers

Maar waar het allemaal écht om draait zijn de sprekers op CBD2017. Alles is uit de kast getrokken en zo’n beetje iedereen die ‘iemand is’ in de medicinale wietwereld is erbij. Van patiënten tot experts, masterclasses, debatten en meer. Je vindt op het hoofdpodium onder meer de volgende interessante mensen:

Deze drie bekende gezichten zullen zich ook weer laten zien op CBD2017, v.l.n.r.: Rinus Beintema, Rick Simpson en Wernard Bruining.

Verder spreekt Robert Veverka. Hij organiseert in Tsjechië ‘Seeds for Seniors’ waarbij ze zaden weggeven en opsturen aan bejaarden die de planten vaak medicinaal gebruiken. Waarschijnlijk schuift ook cannabisactivist Hans Kamperman aan bij het eerste paneldebat ‘Medicinale cannabis in Nederland’ (15.40-16.10) met Marian en Serge, Bart Hissink en Freek Polak.

Masterclasses

Naast panelgesprekken en debatten is er ook plek voor educatie. Er zijn verschillende masterclasses georganiseerd waaronder die van Dennis de Rosa Spierings van Cannabis Career / Testlab Amsterdam. Hij geeft een masterclass over cannabinoïden en terpenen (14.25-14.45), Wernard Bruining geeft een Masterclass over zelf wietolie maken (14.50-15.10) en Tan van Cannabis College trakteert bezoekers op een masterclass Dabbing & Concentrates (20.15-20.35).