(advertenties)
(advertentie)
Een Australische ex-arts die al sinds 1990 experimenteert met cannabis als medicijn is onlangs gearresteerd en wordt nu aangeklaagd wegens drugsbezit. Dr. Pot, zoals hij wordt genoemd, hielp naar eigen zeggen meer dan 50 epileptische kinderen aan CBD-olie.

Dr. Pot

In de internationale pers staat de Australische Dr. Andrew Katelaris (62) al bekend als Dr. Pot [pot = een engelse benaming voor cannabis, red.]. De arts experimenteert al sinds 1990 met cannabis als medicijn maar is onlangs gearresteerd en aangeklaagd wegens drugsbezit, meldt de Daily Telegraph. In zijn huis werd tijdens een huiszoeking cannabis en geld gevonden, dat volgens de politie winst is uit criminele praktijken.

De man is na zijn arrestatie in de cel gegooid en heeft zelf de borgtocht afgewezen. Bij zijn voorgeleiding heeft de arts geen verklaring afgegeven maar werd hij wel op borgtocht vrijgelaten. Hij is nu dus thuis, maar dient zich op 28 juni bij de rechter te melden voor de officiële rechtszaak.

Reputatie

Andrew Katelaris a.k.a. Dr. Pot kwam al eerder in de problemen door zijn cannabis-experimenten en raakte zijn status als arts kwijt. [Foto: drandrewkatelaris.com]

Het is overigens niet de eerste keer dat de man wegens zijn medicinale cannabis-experimenten in opspraak raakt. Nadat in 2005 bekend werd dat Dr. Katelaris epileptische kinderen met cannabis behandelde, werd de man al uit het artsenregister geschrapt.

Toch weerhield het Andrew er niet van om zijn taak als zelfbenoemde caregiver door te zetten, en hij werd meerdere malen aangehouden omdat hij zijn patiënten cannabis gaf. De man geeft toe meer dan 50 kinderen CBD-dominante wietolie te hebben gegeven tegen hun epileptische aanvallen.

In de kijker

Dr. Pot is volgens de berichten niet erg zorgvuldig geweest met zijn experimenten. Hij werd namelijk bij de politie aangegeven nadat hij twee vrouwen met eierstokkanker injecteerde met enorme hoeveelheden wietolie.

Dat had catastrofale gevolgen voor de vrouwen die, als we de lokale krant mogen geloven, langdurige gevolgen hebben gemerkt zoals waanideeën, extreme pijn en overgeven.

Na onderzoek van de Health Care Compliants Commission bleek dat de arts het middel op de zwarte markt had verkregen en niet had getest voor hij het bij de vrouwen inbracht.

Kinderen

Volgens een andere bron behandelde Katelaris ook een vierjarig jongetje met epilepsie. De ouders van de jongen kregen landelijke aandacht nadat ze hun zoon uit een ziekenhuis hebben gekidnapt.

Eerder werd de jongen namelijk bij z’n ouders weggehaald omdat zij op TV lieten zien dat Dr. Pot hun zoon met cannabis behandelde. Compleet volgens de richtlijnen van Katelaris z’n Ubuntu Kerk en welness centrum in Newcastle.

[Openingsfoto: nimbinmardigrass.com]