(advertenties)
(advertentie)
Een Australische teatree-olie en honing-producent uit New South Wales heeft een investering ontvangen van bijna 1,5 miljoen dollar. Het bedrag is bedoeld om de ontwikkeling van medicinale cannabis-honing te versnellen.

Medicinale cannabis-honing

Jenbrook, een producent van rauwe teatree-olie en honingproducten, heeft een investering ontvangen voor het ontwikkelen van medicinale cannabis-honing. Het bedrijf werkte al samen met de Southern Cross University aan het product, gemaakt door bijen die medicinale cannabisplanten bestuiven, maar kan met de 1,49 miljoen dollar van EVE Investements het proces flink versnellen.

De honing wordt gemaakt met bijen die medicinale cannabis-planten bestuiven. [Foto: sensiseeds]

‘Het bedrijf staat op een bijzonder punt, en heeft de unieke positie de globale manuka honing-markt (t.w.v 2,1 miljard dollar) flink te verstoren’, zegt Ben Rohr, investments director van EVE. De investeringsmaatschappij wordt met de investering voor 50 procent eigenaar van Jenbrook. En de overname wordt gerealiseerd door het opzetten van een joint venture van EVE en Jenbrook. Daarmee worden beide bedrijven voor 50 procent eigenaar van Jenbrook.

Teatree

Het bedrijf uit Alstonville produceert momenteel al honingproducten en teatree-olie voor de Amerikaanse markt. Teatree is een extract van Melaleuca Alternifolia-bladeren en schijnt goed te zijn voor de huid. Teatree-olie blijkt anti-bacteriële eigenschappen te hebben en schimmels, virussen en insecten tegen te gaan.

Teatree-olie wordt gemaakt van Melaleuca Alternifolia-bladeren. [Foto: shutterstock/spline_x]

Melaleuca honing

De plantages van Jenbrook zijn ook een bron van zogenaamde melaleuca-honing. Zij verwachten binnenkort zelfs honing te oogsten met sterkere antibacteriële eigenschappen dan manuka honing. Dat is een in Nederland relatief onbekende honing uit Nieuw-Zeeland met geneeskrachtige werking. Volgens Jenbrook is hun ‘meluka’-honing een potentiële behandeling voor ‘bepaalde menselijke ziekten’. Maar wat ze daar nou mee bedoelen?

Welke producten uiteindelijk hun weg vinden naar de Nederlandse of Europese markt is nog maar de vraag. In de tussentijd moeten wij het dan maar doen met een eigen recept voor medicinale cannabis-honing. Die maak  je gemakkelijk thuis en daar heb je deze bijen gelukkig niet voor nodig:

[Openingsfoto: shutterstock/Roxana Gonzalez]