(advertenties)
(advertentie)
De Canadese cannabiskweker Peace Naturals, van de biologische en onbestraalde medicinale wiet, heeft een GMP-keurmerk ontvangen. Met deze farmaceutische certificering krijgen ze een voorsprong op andere bedrijven die de – Europese – markt willen betreden.

GMP-keurmerk

Medicinaal cannabisproducent Peace Naturals (onderdeel van de Cronos Group) uit Canada heeft deze maand het GMP-keurmerk gekregen. Dit farmaceutische keurmerk staat voor ‘Good Manufacturing Practice’ en er worden hoge eisen gesteld om hieraan te voldoen. Met dit keurmerk verzekert Peace Naturals zichzelf van een sterke positie in Canada. Maar ook in Europa, waar hun producten binnenkort ook verkrijgbaar zullen zijn.

Peace Naturals kweekt op biologische wijze wiet en levert zowel onbewerkte cannabis als producten zoals wietolie. [Foto: Peace Naturals]

Peace Naturals gaat namelijk, samen met onder meer het Nederlandse Bedrocan, cannabis leveren voor de Duitse markt. Onlangs is daar medicinale cannabis gelegaliseerd, maar het land teelt het medicijn nog niet zelf. Ze verwachten in 2019 uit eigen faciliteiten te oogsten, maar vertrouwen tot die tijd op import uit andere landen.

Niet-bestraalde wiet

Mike Gorenstein, een trotse CEO van een van de beste legale cannabis-kwekerijen ter wereld. [Foto: Peace Naturals]

Het bedrijf is na Bedrocan uit Veendam de tweede cannabiskweker die dit keurmerk ontvangt. Het grote verschil tussen de twee is echter dat Bedrocan haar cannabis bestraalt en niet op een biologische en duurzame manier kweekt. Er heerst onder patiënten dan ook veel ontevredenheid over de beschikbare medicinale cannabis in Nederland.

Peace Naturals daarentegen zorgt voor een schoon product zónder het te hoeven bestralen. Hoe ze dit doen bespraken wij eerder in een exclusief interview met de CEO van het bedrijf, Mike Gorenstein. Deze producten worden dus binnenkort naast de bestraalde Bedrocan-wiet aangeboden in Duitse apotheken. Hopelijk waait het over naar het westen en is de Peace Naturals-wiet binnenkort ook voor Nederlandse patiënten te krijgen.

Globale marktleider

Over het GMP-keurmerk zegt Mike: ‘Dit is een ongelooflijke mijlpaal die Peace Naturals verder onderscheidt als leider in de markt, gefocust op het zetten van de gouden standaard. Als GMP-gecertificeerd en gelicenseerd producent van cannabis in Canada heeft Peace Naturals een unieke positie. Hiermee hebben we een voordeel en kunnen we onze positie in de markt veilig stellen door het uitbreiden van ons wereldwijde distributie-netwerk. Twee continenten down, nog vier te gaan.’

[Openingsfoto: Peace Naturals]