(advertenties)
(advertentie)
In Californië is een speciale kindvriendelijke cannabis club geopend. De club is een regelrechte hit onder lokale ouders die hun zieke kinderen behandelen met cannabisolie. Het is een onderdeel van de gelijknamige medicinale cannabis-dispensary Jayden’s Journey.

Cannabis voor kinderen

De Jayden’s Journey-dispensary is opgericht door Jason David en genoemd naar zijn zoontje Jayden. De jongen is bijna z’n hele leven al epileptisch en het gezin kreeg door hun unieke situatie de afgelopen jaren veel media-aandacht. Al vanaf een jonge leeftijd begon Jason zijn zoontje namelijk succesvol te behandelen met cannabis.

Jason is al die tijd een actieve voorstander van cannabis-medicatie geweest. Hij opende eerder al de dispensary en bekroond zijn inzet nu met deze club. ‘Honderdduizenden mensen sterven jaarlijks aan farmaceutica, dezelfde pillen die we onze kinderen geven’, zegt David tegen FOX4. ‘Als een kind ziek is, is de hele familie ziek.’

Jayden’s Journey-club is onderdeel van de gelijknamige dispensary. [Foto: Facebook]

Patiënten

Bij de Jayden’s Journey-dispensary kan elke medicinale cannabisgebruiker terecht voor zijn of haar medicijn. Dat wordt niet beperkt tot kinderen. Wel is er bij het opzetten van de gelijknamige club rekening gehouden met kinderen.

De jonge patiënten die geholpen worden door de club hebben veel baat bij hun cannabis-medicijn. De acht jaar oude Zoe Ridenour lijdt aan extreme ADD en ADHD, maar kan daar sinds haar cannabisgebruik goed mee omgaan. ‘Ik ben vier klassen omhoog gegaan op school’, zegt ze tegen de nieuwszender.

De club biedt veel ouders, familieleden, vrienden en patiënten zelf steun en raad. [Foto: Facebook]

Haar moeder Sherry zegt over Zoe: ‘Ze kreeg tics en huilde veel. Op gegeven moment wilde ze niet eens meer leven.’ Dat veranderde gelukkig drastisch sinds ze cannabisolie gebruikt. ‘Ze slaapt, komt gewicht aan en is gelukkig’, sluit Sherry af.

‘Als het niet werkt, gooi je het weg’, zegt David. Maar voor de meeste patiënten die hij in zijn club ontvangt verandert het hun leven, zoals het voor zijn zoontje deed.

Support-groepen

De club is ook een échte club en gaat verder dan alleen het verstrekken van cannabis-medicijnen zoals een normale dispensary. Er worden ook met regelmaat (educatieve) bijeenkomsten georganiseerd, afgestemd op bepaalde aandoeningen. Zo zijn er al Epilepsy Awareness-dagen geweest en een Cancer Awareness-bijeenkomst.

Het is volle bak bij de support-dagen van Jayden’s Journey. [Foto: Facebook]

Ook voor volwassenen worden bijeenkomsten georganiseerd, zoals onlangs de Veteranen-dag plaatsvond in de club. De bijeenkomsten bieden veel steun aan ouders, vrienden, familie en patiënten zelf. Zoals te zien aan de vele foto’s op de Facebook-pagina van de club.

[Openingsfoto: Facebook]