(advertenties)
(advertentie)

Opnieuw spectaculair nieuws over cannabis als geneesmiddel. De ziekte van Crohn, een ongeneeslijke chronische darmaandoening waarvoor 80% van de patiënten langdurig medicijnen moet slikken (alleen om de symptomen te bestrijden), is verdwenen bij 2 Amerikaanse vrouwen die cannabis als alternatief medicijn gebruikten. Een recent Israëlisch onderzoek bevestigt de geneeskracht van wiet bij deze slopende ziekte.

De oorzaak van de ziekte van Crohn is sterk geassocieerd in een genetische mutatie van het Nod2-eiwit in cellen van het aangeboren immuunsysteem. Er zijn duidelijke aanwijzingen dat zowel erfelijke factoren als omgevingsfactoren een rol spelen bij het ontstaan van deze ziekten. Het menselijk lichaam beschikt over verdedigingsmechanismen tegen indringers zoals bacteriën en virussen. Er zijn aanwijzingen dat bij de ziekte van Crohn dit verdedigingsmechanisme het eigen lichaam aanvalt, met een ontstekingsreactie van het maag-darmkanaal als gevolg. Niet zelden moeten er ook darmoperaties worden uitgevoerd. De auto-immuunziekte komt relatief veel voor in Noord-Amerika en West-Europa; in België en Nederland lijden enkele tienduizenden mensen eraan en soms ga je er zelfs aan dood.

Shona Banda: van terminaal patiënt naar actief en kerngezond, dankzij cannabis

Shona Banda: van terminaal patiënt naar actief en kerngezond, dankzij cannabis

De genezing van Shona Banda

Maar wellicht kan cannabis zowel het gebruik van chemische medicijnen – met veel bijwerkingen en zonder genezingskans – overbodig maken als de patiënt genezen. In ieder geval is het gelukt bij Shona Banda, een jonge vrouw bij wie in 2004 de ziekte van Crohn werd gediagnosticeerd. Shona onderging verschillende operaties en moest veel medicijnen nemen. Toch verslechterde haar conditie voortdurend, totdat ze op een gegeven moment als ’terminaal’ beschouwd werd. Ze was aan bed gekluisterd en wat ze nog aan eten naar binnen kon werken zorgde nauwelijks nog voor voldoende voedingstoffen. Ze ging lijden aan cachexia; een ernstige algemene zwaktetoestand en ondervoeding die gepaard kan gaan met chronische ziekten. Ze wachtte alleen nog op haar dood…

De documentaire ‘Run from the Cure’

Maar toen ontdekte ze dat marihuana misschien een oplossing kon bieden. Ze zag namelijk de documentaire ‘Run from the Cure’ van Rick Simpson. Die film inspireerde haar om door te knokken. Maar ze realiseerde zich al snel dat ze met geen mogelijkheid genoeg wiet had om de cannabisolie te maken uit de documentaire, een olie die veel mensen van kanker had genezen en van verschillende andere ziekten die als ‘ongeneeslijk’ te boek stonden…

 

Cannabisolie onderuit de vaporizer

Shona inhaleerde kleine hoeveelheden marihuana via een vaporizer om haar pijn te bestrijden en haar eetlust te verhogen. Die manier van cannabisconsumptie is minder irriterend voor de longen, terwijl het ook minder typische blowersaroma’s produceert. Haar man wees haar erop dat de restanten van de wiet onderin de glazen vaporizer veel op cannabisolie leken. Dus Shona begon dat residu uit de vaporizer te schrapen, stopte het in capsules en slikte die drie keer per dag.

En al na enkele dagen was Shona in staat om te lopen zonder rollator. Spoedig begon ze ook beter te eten en te slapen en ze kwam weer wat meer op gewicht. Niet lang daarna is ze volledig gestopt met alle farmaceutische medicijnen. En tegenwoordig is deze vrouw erg gezond en actief. Ze publiceerde een dagboek over deze dramatische episode in haar leven: Live Free or Die. Ook getuigt ze in 2 video’s over haar genezing van de ziekte van Crohn door cannabis. In een geeft ze een testimonial en in de andere zegt ze hoe het werkt. Onderaan het artikel zullen we beide video’s laten zien!

anOok Angela Bacca geneest dankzij cannabis

Shona is niet de enige patiënt die beweert dat ze genezen is van de ziekte van Crohn door cannabis als medicijn te gebruiken. Ook de jonge Californische journaliste en mediwiet activiste Angela Bacca heeft de verschrikkelijke aandoening overwonnen. Ze was huiverig om met haar verhaal naar buiten te komen, totdat ze een recent Israëlisch onderzoek onder ogen kreeg. Dat bewees dat zelfs het roken van wiet uitstekende resultaten boekte in het verminderen van de ziekte van Crohn! Op haar blog schrijft ze erover.

Onderzoek Israël naar cannabis & de ziekte van Crohn

In het Meir Medical Center in Israël is een wetenschappelijk onderzoek gedaan met cannabis als medicijn bij de ziekte van Crohn. Een groep van 21 patiënten die weinig tot geen resultaat boekten met de orthodoxe farmaceutische medicijnen, werd in tweeën gesplitst zodat er een dubbel-blind controle-onderzoek mogelijk was. Een groep van 11 Crohn-patiënten kreeg dagelijks 2 wietsigaretten met 23 procent THC en 5 procent CBD (cannabidiol). Dat zijn dus behoorlijk stevige joints! De controlegroep van 10 patiënten kreeg placebo sigaretten met marihuana zonder THC erin.

Na acht weken toonden 5 van de patienten die ‘echte’ wiet als medicijn kregen een genezingsproces van de ziekte van Crohn, terwijl nog 5 anderen significante verbeteringen toonden. Alle 11 patiënten konden beter eten en beter slapen. Veertig procent van de placebo-groep rapporteerde slechts minimale verbeteringen. Dit onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Clinical Gastroenterology and Hepatology. Klik HIER voor de publicatie. En bedenk dan ook nog dat deze wijze van cannabis innemen – roken dus – de minst potente applicatie is van cannabis als medicijn. Shona Banda deed het met zelfgemaakte cannabisolie, terwijl Angela Bacca het rookte.

De twee video’s van Shona waarin ze vertelt over cannabis als medicijn bij de ziekte van Crohn, en hoe ze dat gedaan heeft: