(advertenties)
(advertentie)

Honderdduizenden mensen hebben te maken met een (of meerdere) van de vele psychische aandoeningen die er bestaan. Zoiets beheerst vaak je hele leven. De medicatie die meestal voorgeschreven wordt kent veel negatieve en soms zelfs ronduit gevaarlijke bijwerkingen. Hierdoor kiezen steeds meer mensen voor een alternatief, waaronder mediwiet. In dit artikel behandelen we 10 soorten cannabis die verlichting kunnen bieden op het gebied van de geestelijke gezondheid, doe er je voordeel mee!

 

1. Jack Herer

Jack Herer is een van oorsprong Nederlandse (!) strain die bekend staat om zijn gemoedstoestand en focus verbeterende werking. Het is de perfecte soort voor iedereen die te maken heeft met een depressie of die niet in staat is om te gaan met dagelijkse taken/drukte. Ook bij AD(H)D kan Jack Herer effectief zijn als het gaat om het creëren van rust in je hoofd.

2. Pineapple Express

Deze strain staat bekend om het gevoel van gelukzaligheid dat hij teweegbrengt. Deze werking is nuttig voor iedereen die zich down voelt. Ook wanneer je gewoon een keer zin hebt in dat ‘fijne gevoel’ is deze Pineapple Express een goede keus.

3. Harlequin

Harlequin of de daarmee gekruiste Candida CD-1 is ook een wietsoort die de gemoedstoestand van iemand zal helpen verbeteren. Met zijn zeer hoge CBD- en zeer lage THC-niveau zullen ook de angstgevoelens voorkomen worden die soms gepaard gaan met het gebruik van cannabis. Deze strain is dus uitermate geschikt voor diegene die zich depressief voelt, maar ook last heeft van bijvoorbeeld een paniekstoornis.

4. Granddaddy Purple

Granddaddy Purple behoort tot een van de meest ontspannende soorten die er bestaan en zal werkelijk alle mensen kunnen laten relaxen. Dit is de perfecte soort voor iedereen die te maken heeft met een aanzienlijke hoeveelheid stress.

5. Cannatonic

Net als Granddaddy Purple zal Cannatonic sterke gevoelens van ontspanning veroorzaken. Deze strain heeft echter een hoger CBD-gehalte, dus hoef je je geen zorgen te maken over de mogelijke angst symptomen die kunnen komen kijken bij soortjes met een hoog THC-gehalte.

6. Northern Lights

Hoewel het niet 100% duidelijk is hoe cannabis een dwangstoornis (OCD) kan behandelen, zeggen veel mensen die Northern Lights gebruiken dat het de geest en het lichaam ontspant, waardoor het hen in staat stelt de drang te beheersen die kan leiden tot OCD-achtig gedrag.

7. Blue Dream

Deze populaire soort is erg in trek bij mensen die lijden aan diverse aandoeningen tegelijk. Het produceert een sterke, fijne high die de gebruiker een positieve stimulatie bezorgt. De strain wordt gebruikt door mensen die lijden aan een depressie, angsten en hij lijkt zelfs effectief te zijn bij een bipolaire stoornis.

8. Pineapple Kush

Pineapple Kush is een andere strain met een hoog CBD- en een laag THC-gehalte. Veel mensen gebruiken hem om depressies te behandelen, maar deze soort is vooral populair bij mensen die last hebben van stemmingswisselingen. Het stelt mensen in staat om zich beter te beheersen en te concentreren.

9. Lamb’s Bread

Lamb’s Bread is een grootheid in zijn soort als het gaan om het produceren van positieve en vrolijke gevoelens. Zeker mensen die lijden aan depressies of stress hebben baad bij het gebruik van deze strain. Hij geeft je een belangrijke stimulans, wanneer je jezelf niet kunt motiveren om iets gedaan te krijgen.

10. Girl Scout Cookies

Of je deze soort nu gebruikt in de vorm van een koekje of op een andere wijze; Girl Scout Cookies zijn altijd in staat je dag een positieve draai te geven. Deze strain produceert een sterke high die de gebruiker snel in een staat van euforie zal brengen.

[openingsfoto:  serpeblu/Shutterstock]