(advertenties)
(advertentie)

Eén van de absolute pioniers in het Nederlandse cannabislandschap is Wernard Bruining. Hij staat aan het hoofd van de Stichting Mediwiet en trekt door het land met informatiebijeenkomsten voor medicinale cannabispatiënten. Samen met zijn vrouw en zakelijke rechterhand Yolanda was hij te gast bij The High Cloud podcast.

Wernard timmert al sinds de jaren 70 aan de weg met cannabis

Het leuke aan die podcast is dat het niet alleen geluid is, zoals bij de meeste podcasts, maar dat de gesprekken ook worden opgenomen met drie professionele camera’s. En dat kijkt en luistert toch weer net wat plezieriger.

Het derde seizoen van de THC podcast begint met een levende legende én inspirator voor Uncle Kush’ – de presentator én redacteur van Mediwietsite – carrière. Wernard Bruining speelde sinds de jaren ’70 een enorme rol in de ontwikkeling van de Nederlandse cannabisindustrie. Zo opende hij de eerste coffeeshop ooit in ons land Mellow Yellow en de eerste growshop van Europa: Positronics.

In 2013 gooide Wernard echter het roer om door zijn zelfbedachte term: mediwiet. Wat volgde was de ontwikkeling van een legendarisch product: verdunde wietolie en CBD-olie. Mede dankzij zijn vrouw Yolanda bouwde de familie Bruining ‘Stichting Mediwiet’ uit tot een van de belangrijkste organisaties voor de acceptatie van cannabis in Nederland.