(advertenties)
(advertentie)

Marjolein Soethoudt is chemicus en weet aardig wat af van medicinale cannabis. Zodoende is ze betrokken bij het ontwikkelen van medicinale cannabisproducten waar je niet high van wordt. In dit college legt ze uit hoe medicinale cannabis werkt en of je de volgende keer als je hoofdpijn hebt beter cannabis kan gebruiken, of juist niet.

Soethoudt geeft voor de Universiteit van Nederland een interessant college over medicinale cannabis. Ze legt uit hoe medicinale cannabis werkt. Ook vertelt ze hoe zij er vanuit wetenschappelijk en medisch oogpunt naar kijkt en wat de onderzoeken waarbij zij betrokken is willen bereiken.

Er is wel een groot verschil in hoe zij naar de werking van cannabis kijkt, ten opzichte van andere wetenschappers en expert. Soethoudt ziet high worden namelijk als een negatieve bijwerking die niet thuishoort in medicijnen. Bovendien richt ze haar pijlen volledig op synthetische cannabinoïden terwijl veel experts vinden dat de natuurlijke cannabinoïden uit cannabisplanten veel beter werken.

Desalniettemin vind je hier een goede uitleg over mediwiet en het is interessant om in eenvoudige taal te horen op welk niveau de wetenschap met cannabis bezig is.