(advertenties)
(advertentie)

Barney Green heeft schizofrenie. Hij heeft veel baat bij medicinale cannabis, maar omdat wiet uit de coffeeshop te duur is, kweekt hij dat ’t liefste zelf. Zijn kweekverhalen deelt hij regelmatig op onze zustersite CNNBS.nl. En de komende tijd gaat hij zijn ervaringen ook delen op Mediwietsite. Niet over kweken, maar over zijn ervaring met schizofrenie en CBD-olie op zijn mentale en fysieke gesteldheid.

Paranoïde gedachtepatroon

Mijn naam is Barney en ik lijd aan schizofrenie. Op Mediwietsite ga ik de komende tijd kijken of het dagelijks toedienen van de CBD-olie van Serious Seeds effect heeft op mijn gesteldheid.

Maar eerst zal ik uitleggen waar ik last van krijg als ik geen medicatie zou gebruiken. Ik krijg dan een paranoïde gedachtepatroon en dat verandert naar stemmen in mijn hoofd.

Ik gebruik nu het medicijn clozapine waar ik geestelijk veel baat bij heb, maar lichamelijk zijn er veel bijwerkingen. Zo zijn mn spieren altijd strak gespannen waardoor ik moeilijk loop. En ik krijg ook vaak last van verkrampingen.

Ik heb nu de gelegenheid gekregen om CBD-olie van Serious Seeds te testen. Daar ben ik nu een paar dagen mee bezig, en moet zeggen dat ik al beter loop.

Wat doet CBD bij psychotische mensen

In je hoofd heb je receptoren zitten die de input van het dagelijks leven verwerken. Alleen bij mensen met schizofrenie gaat dat niet vanzelf goed. De receptoren zijn namelijk kapot en functioneren niet meer goed waardoor ik paranoïde gedachten krijg. Hierdoor kom ik verder van de realiteit af te staan. Er komen steeds meer stemmen bij tot ik helemaal de weg kwijt ben en niet meer weet wat echt is en wat niet.

De eerste resultaten zijn al veelbelovend. Barney kan beter lopen en voelt zich ontspannen.

De CBD-olie doet eigenlijk hetzelfde als antipsychotica zoals clozapine. Alleen niemand weet precies hoe sterk CBD-olie is en of je daar ook helemaal alleen op kan gaan leven als schizofreen.

Nu wil het toeval dat ik eind juni mijn huidige medicatie ga afbouwen en een nieuwe ga opbouwen. En dat moment tussen het afbouwen en opbouwen is het moment dat we kunnen zien hoe goed het werkt. Als ik gewoon blijf functioneren, dan kunnen we zeggen dat het een gunstige invloed heeft.

Nu al effect

Ik ben nog niet zo heel lang bezig, maar ik moet zeggen dat het nu al super werkt tegen de bijwerkingen van mn medicatie en dat is al een hele winst.

Voordat ik begon met de olie liep ik moeilijk en kon niet in een keer drie hoog de trap oplopen en nu een week met de olie bezig en kan zelfs in een keer naar vier hoog lopen.

Ik ben nu dus al erg tevreden en hoop dat ik in me volgende verslag meer kan vertellen over de werking. Ik doe dit overigens wel in overleg met mijn arts. Die kijkt mee en is ook nieuwsgierig naar het effect.

Barney’s dagboek:

Barney is op 11 juni begonnen. Hieronder vind je het dagboek dat hij bijhield van de eerste 9 dagen op de CBD-olie van Serious Seeds.11-6-2018.

Dag 1:

Ik ben begonnen met drie druppels drie keer per dag. Ik loop normaal door de clozapine met strakke spieren en heb vaak spierpijn. Na het innemen van drie druppels voel ik de ontspanning door mijn lijf trekken en ik loop een stukje beter. Net zoals met medicatie moet je wel eerst een bepaald CBD-niveau opbouwen in je lichaam.

Dag 2:

Ik neem nog steeds drie druppels drie keer per dag en merk echt wel dat het verlicht en ontspant. Ik doe de druppels op een lepel en die lik dan af. Ik kan anders niet zien of ik drie druppel in mn mond doe.

Dag 3:

Ik hou de doses aan want reageer er goed op. Voor continuïteit van het effect wil ik eerst een een CBD-level opbouwen in mijn lichaam.

Dag 4:

Vandaag heb ik een vriend met reuma een paar druppels gegeven. Na ongeveer een uur merkte hij dat hij er erg veel baat bij had. Dus Serious Seeds, jullie hebben er een klant bij.

De langdurige werking van wietolie maakt het middel ook zeer geschikt tegen aandoeningen als chronische pijn.

Dag 5:

Na een paar dagen merk ik dat de smaak van de olie wel iets verbeterd kan worden, want het smaakt naar een hap oregano. Ik heb steeds minder last met lopen, het gaat steeds beter.

Dag 6:

Nog steeds een goed gevoel in mijn lichaam. Zodra ik het inneem, voel ik mij ontspannen.

Dag 7:

Ben vandaag naar Cannabis Bevrijdingsdag geweest en heb genoten. Mede dankzij de olie want heb geen spierpijn gehad.

Dag 8:

Die smaak, daar mogen ze echt wel wat aan doen. Maar goed, je moet er wat voor over hebben, haha.

Dag 9:

Ik gebruik nog steeds drie druppels per keer met een theelepeltje. De eerste 9 dagen zitten erop. De volgende keer horen jullie meer over dit experiment.