(advertenties)
(advertentie)

Op 11 juni 2018 begon Barney Green een test met de CBD-olie van Serious Seeds. Barney heeft schizofrenie en moest van zijn huisarts wisselen van medicijnen. Dat betekende rustig afbouwen met de oude en rustig opbouwen met de nieuwe medicatie. Tijdens dit proces gebruikte hij CBD-olie om de wisseling te ondersteunen. Barney is inmiddels helemaal over, dus tijd om de balans op te maken.

De medicijnwisseling

Welkom in mijn laatste verslag waarin ik vertel over het gebruik van de CBD-olie van Serious Seeds. Ik ben deze olie gaan gebruiken omdat ik van medicijn ben gewisseld. In eerste instantie zou ik tussen het oude en nieuwe medicijn even zonder medicatie komen te zitten. En vooral tijdens dat moment wilde ik weten wat de olie zou doen tegen de symptomen van schizofrenie.

Helaas is het niet zover gekomen. Mijn huisarts besloot uiteindelijk om tijdens het afbouwen van het ene medicijn alvast op te gaan bouwen met het andere medicijn. Ik heb dus niet zonder medicatie gezeten, maar de olie heeft het proces zeker ondersteund.

Barney gebruikte clozapine tegen schizofrenie. Dit medicijn had nare bijwerkingen waar CBD-olie goed tegen werkte. [Beeld: Shutterstock/Victor Moussa]

Leven met schizofrenie

Toen ik nog helemaal geen medicijnen gebruikte had ik psychische klachten zoals paranoïde waanideeën, waarbij ik negatieve gedachtes had over bijna alles wat ik meemaakte. Door die ideeën stevende ik in een kleine 6 jaar af op een psychose waarin ik uiteindelijk helemaal de weg kwijtraakte.

De opbouw naar die psychose heeft dus best even geduurd en dat heeft sociaal veel schade aangericht. Dat betreur is, maar ik kan het helaas niet uitwissen.

Gelukkig werken de medicijnen die ik krijg goed waardoor ik geen last meer heb van die waanideeën. Wel hebben ze bijwerkingen, maar ik heb ontdekt dat CBD-olie daar goed tegen werkt.

Het effect van CBD

Ik ben begonnen met 3 maal daags 3 druppels, maar in het tweede verslag kon ik al melden dat ik minder druppels nodig had. Inmiddels gebruik ik nog maar 1 keer per dag 3 druppels.

Ik ben erg te spreken over het effect, dat had ik nog niet eerder ervaren. Vooral dus tegen de bijwerkingen.

Van de medicatie die ik gebruikte kreeg ik namelijk spieren als elastieken die de hele dag strak stonden. Alles wat je doet kost dus heel veel kracht en dat is reuze vermoeiend.

Of het nu traplopen is of boodschappen doen of gewoon met de hond lopen; ik was daarna altijd uitgeput. Ik kwam op een gegeven moment niet eens meer in een keer de trap op naar driehoog.

Doordat ik de gelegenheid kreeg om de CBD olie te proberen merkte ik dat ik de hond weer makkelijk kon uitlaten en meteen door kon lopen naar driehoog. Ik was ook in staat om daarna gelijk boodschappen te doen.

Verder ben ik veel actiever dan daarvoor. Ik ga zelfs weer fietsend naar vrienden die ver weg wonen. Kortom, mijn spieren werden door de olie weer soepel en heb ook geen kramp meer gehad. Ook ben ik gewoon tot laat in de avond bezig met dingen die ik al jaren wilde doen.

CBD-olie staat bekend om haar ontstekingsremmende en pijnstillende werking. [Foto: shutterstock/J. Lekavicius]

Ik gebruik nu een ander middel tegen mijn schizofrenie en ook dat heeft veel minder effect op mijn spieren. Al met al hoef ik dus niet meer drie keer per dag te druppelen, maar nog maar een keer per dag drie druppels.

Helaas kan ik niet zeggen of het heeft geholpen tegen schizofrene klachten. Omdat de huisarts besloot om de afbouw en opbouw tegelijkertijd te laten plaatsvinden, is er geen moment geweest dat ik geen medicatie had. Maar het heeft me echt wel geholpen bij de overgang van het ene naar het andere medicijn en het onderdrukken van de bijwerkingen.

CBD-olie als pijnbestrijder

Tevens heeft de ontstekingsremmende werking van de CBD-olie me goed geholpen bij het helen van mijn gebit. Tijdens het experiment zijn namelijk al mijn tanden getrokken voor een kunstgebit. Dus 23 gaten maar geen ontsteking te bekennen en de pijn viel me tot nu ook mee. Ik heb slechts de eerste drie dagen de voorgeschreven pijnstillers gebruikt.

Ik ben dus erg te spreken over de CBD-olie van Serious Seeds.

Ter afsluiting nog een tip. Als je oude flesje op is, gooi het niet weg. Je kan ze schoonmaken en hergebruiken voor als je zelf olie wilt gaan maken of zodat je een flesje hebt voor onderweg. Giet trouwens het oude flesje in het nieuwe flesje, er komt namelijk altijd nog wel wat uit.

Barney, namens het team van Mediwietsite bedankt voor het delen van jouw verhaal. En als er nieuwe ontwikkelingen zijn, horen we die graag.

[Openingsfoto: Shutterstock/Soru Epotok]