(advertenties)
(advertentie)

Kan CBD-olie de mentale en fysieke klachten van schizofrenie en schizofrenie-medicatie verzachten? Dit is wat Barney Green zich recentelijk afvroeg en daarom startte hij een experiment met de CBD-olie van Serious Seeds. Zijn ervaringen deelt hij de komende tijd exclusief met de lezers van Mediwietsite.

Tegelijkertijd af- en weer opbouwen

Dit is het twee deel van mijn verslag over de effecten van CBD-olie op mijn schizofrenie en om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben er erg over te spreken.

In het eerste deel kan je lezen dat ik het drie weken zonder schizofrenie-medicatie moet doen omdat ik mijn oude medicijn afbouw zodat ik kan opbouwen naar nieuwe medicatie.

Uiteindelijk vond mijn arts dat toch geen goed idee, dus ik ben nu tegelijkertijd aan het afbouwen en opbouwen. Blijkbaar zijn het twee medicijnen die naast elkaar kunnen werken.

Heftige combinatie

Ik merk inderdaad dat de twee medicijnen heel goed samenwerken. Ik merk dat zowel aan de pijn in mijn mond door een kaakoperatie en aan allerlei bijwerkingen, zoals stijve spieren, spierpijn, kortademig en vermoeidheid.

Door de olie via een theelepel in te nemen kan Barney goed de doseren. [Foto: Shutterstock/ElRoi]

Ik merk ook meteen als ik het vergeet in te nemen en daar word er niet vrolijk van. Vooral mijn hartslag gaat dan enorm omhoog.

In theorie zou het mogelijk moeten zijn om alleen op CBD-olie over te gaan, want ik hoor daar goede dingen over en merk zelf dat het goed werkt. Maar om het echt goed te laten werken bij schizofrenie, zou het eerst een legaal en goedgekeurd medicijn moeten zijn, en veel sterker dan het spul dat nu verkrijgbaar is bij het drogist.

CBD-olie van Serious Seeds helpt

De olie die ik gebruik is van Serious Seeds. Die werkt erg goed tegen de bijwerkingen van de medicatie. Bovendien slaap ik ook beter door de CBD.

Tevens had ik last van wat kleine ontstekingen, maar sinds het gebruik van de olie zijn die allemaal weggetrokken. Ik profiteer dus ook van de ontstekingsremmende eigenschappen van CBD.

Nog een voordeel van de CBD-olie is dat mijn hartslag omlaag is gegaan. Ik had een hartslag van 100 in rust en die is nu gezakt naar 78 slagen per minuut.

Lekker is anders

Het toedienen van de olie doe ik op de volgende manier. Ik pak een theelepel en doe daar het aantal druppels op dat ik nu gebruik (van 3 maal daags 5 , naar 4 druppels). Dit lik ik van de theelepel en hou het vervolgens een minuut op m’n tong. Dan neem ik een slok drinken en spoel het weg.

Echt lekker is anders maar de voordelen doen mij dat vergeten. Op deze manier gebruik je het bovendien efficiënt, omdat je precies ziet hoeveel druppels er op de lepel belanden. Als je direct onder je tong druppelt, zie je dat niet goed.

Ten slotte nog een tip. Plaats een flesje CBD-olie niet in de koelkast, want het wordt dan zo dik als stroop.

Hieronder vind je mijn dagboek. En binnenkort zal ik weer van mij laten horen met een nieuw verslag over mijn bevindingen.

Dagboek deel 2

Barney is op 11 juni begonnen. Hieronder vind je het dagboek dat hij bijhield vanaf dag 9 tot en met 27. Klik hier voor het eerste deel van zijn dagboek.

Dag 10

Ik merk dat ik zenuwachtig ben voor een operatie die eraan komt. Maar als ik de CBD-olie inneem word ik rustiger. Bovendien heb ik geen spierpijn meer.

Dag 13

Ik heb de doses verhoogd naar 3 x 5druppels per dag. Ik heb nog geen paranoïde gedachtes gehad en dat is een goed teken.

Barney kan de pijnstillers al na een paar dagen vaarwel zeggen dankzij CBD-olie. [Foto: Shutterstock/Mila Supinskaya Glashchenko]

Dag 17

Vanmorgen ben ik aan mijn kaak geopereerd en de olie helpt tegen de pijn. Al moet ik ook zeggen dat ik pijnstillers neem. Als ik ’s ochtends wakker word is alles uitgewerkt en ik neem dan als eerste de olie. Ik merk dat het werkt, maar niet genoeg om de pijnstillers te laten staan.

Dag 18

Gebruik al minder pijnstillers maar nog wel de olie en die helpt.

Dag 19

Vanaf deze dag gebruik al geen pijnstillers meer.

Dag 20

Ik heb nog steeds geen spierpijn (een van de bijwerkingen van de medicatie) en loop nu gewoon naar drie hoog zonder te rusten of buiten adem te zijn.

Dag 21

Heb lekker gespeeld met de hond en dat ging zonder pijnlijke momenten.

Dag 22

Ik heb het idee dat ik een CBD-level heb opgebouwd in m’n bloed door het consequent innemen.

Dag 23

Ik verlaag de dosis naar 3 x 4 druppels per dag, gezien de prijs wil je er lang mee doen en men zegt dat teveel ook niet nodig is.

Dag 24

Ik voel me bij 3 x 4 druppels per dag ook super!

Dag 25

Het gaat nog steeds goed met de verlaagde dosis. Het helpt ook bij de pijn in mijn mond en ik neem daarom al een paar dagen pijnstillers meer.

Dag 26

Ik voel me weer de oude en ben begonnen met de nieuwe medicatie. Ik merk dat CBD helpt tegen de bijwerkingen.

Dag 27

Op en top; het gaat goed met alles. Ik kan de trap naar drie hoog in een keer lopen zonder erg vermoeid te zijn.